Wide Screen
Image default
Filmek

TOP 5 2020: Romantikus film,amelyek megedzik majd a könnycsatornáinkat

Érzelmekből sem lesz hiány 2020-ban.

Érzelmekből sem lesz hiány 2020-ban.

A romantikus film egy egészen tág fogalom a filmes szakzsargonban. Általában ebben a kategóriában taglaljuk a különböző természetfeletti YA-történeteket, azonban komoly drámák is besorolhatóak ebbe a csoportba. Az egyetlen kritérium az, hogy a történet fő fókuszát az érzelmeknek, azon belül is a szerelemnek kell képeznie. A zsáner felhozatalának felmérése épp ezért nehéz és egyben érdekes feladat. A következő cikkünkben ennek leselkedünk neki, megpróbáljuk bemutatni azt az öt romantikus filmet, mely esetleg érdemes lehet a figyelmetekre.

TOP 5 olyan romantikus film, amit látnod kell 2020-ban

5. Miután összecsaptunk

Anna Todd élettörténete igazi tündérmese. A Mielőtt-sorozat szerzője egy amerikai kisvárosban élt, és hobbiként tekintett az írásra, a Wattpad nevű felületre publikált. Egy idő után azonban történetei hatalmas népszerűségre tettek szert, így kiadták őket, hamarosan pedig a filmes adaptáció munkálatai is megkezdődtek.

A történet ismerős alapokra építkezik, adott egy jól szituált lény, egy, a konvenciókat messziről elkerülő fiú, és bár a környezet furcsállja, ők nem tudnak parancsolni az érzelmeiknek. A sztori nyilvánvalóan klisés, azonban az egyértelműen látszik, hogy a filmnek igenis megvan a célközönsége, így mindenképp helye van a listán.

4. Veled minden hely ragyogó

A Netflixre érkezik februárban Jennifer Niven regényének adaptációja, mely két olyan fiatal történetét meséli majd el, akiket komoly megpróbáltatások elé állított az élet. Együtt azonban felfedezik, hogy a legkisebb momentumok, helyzetek is jelenthetnek mentőövet. A film emellett foglalkozni fog a mentális betegségek emberi kapcsolatokra mért hatásával is. A főszerepeket Elle Fanning és Justice Smith játsszák, a filmet Brett Haley rendezi.

3. West Side Story

Steven Spielberg visszatér, ráadásul a világ egyik leghíresebb musicalével, és igencsak izgalmas szereplőgárdával. A West Side Story 1957-ben debütált a Broadwayen, 1961-ben pedig már meg is kapta első filmes adaptációját. A történet shakespeare-i ihletésű, két new yorki tinédzserbanda rivalizálását mutatja be, melyben döntő fordulatot jelent majd a szerelem. Spielberg most Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose és David Alvarez főszereplésével gondolta újra a történetet.

2. Ammonite

Francis Lee az Oscar-díjas Kate Winslettel és a Kisasszonyokért nemrégiben negyedik Oscar-jelölését begyűjtő Saoirse Ronannel forgatott filmet, mely egy 1800-as években játszódó szerelmi történet lesz. A hivatalos szinopszis szerint a magányos Mary Anning Anglia déli partjainál kutat fosszilis energiahordozók után, egy napon azonban találkozik Charlotte-tal, aki elbűvöli az addig a munkájába temetkező nőt. Később azonban a kettejük közötti társadalmi és habitusbéli különbség miatt megkérdőjeleződik a kapcsolatuk.

1.The French Dispatch

Listánk első helye egy pillanatig sem volt kérdéses, Wes Anderson minden új filmje egy esemény, és ez most sincs másként. Az abszurd humor, valamint a szokatlan képi megoldások nagymestere ez alkalommal egy “újságíróknak szánt szerelmes levéllel” jelentkezik, mely egy kitalált francia városban játszódik majd, mégpedig a huszadik században. Andersontól megszokott módon újra sztárparádé vonul majd fel, felsorolni is nehéz az ismert neveket. (Szerepet kapott a filmben többek között Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances Mcdormand, Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Bill Murray, Jeffrey Wright, Kate Winslet, Owen Wilson, Elisabeth Moss és Christoph Waltz is.)

Még több a témában...

The French Dispatch- Előzetesen Wes Anderson legújabb filmje

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat