The French Dispatch- Előzetesen Wes Anderson legújabb filmje

A rendező ismét igazi sztárparádéval készül.

A rendező ismét igazi sztárparádéval készül.

Wes Anderson (aki legutóbb a Kutyák szigete című animációs filmmel jelentkezett) azon rendezők közé tartozik, akiknek az új filmje valódi ünnep a filmrajongók számára. Alkotásaiban egyszerre jelennek meg valós emberi érzelmek, illetve kifejezetten szórakoztató abszurd és groteszk elemek.

A rendező ez alkalommal egy “újságíróknak szánt szerelmeslevél”-lel jelentkezik, amely egy Franciaországban megjelent, fiktív amerikai lappal foglalkozik majd. A direktor így foglalta össze a cselekmény alapját:

A magazin megalkotóján lesz a hangsúly, aki megküzd az elveiért, és azt írja le, amit valójában szeretne. Nem elsősorban a sajtószabadság lesz a téma, azonban ha az újságírókról beszélünk, akkor arról ejtünk szót, hogy mi történik a világban, illetve, hogy az milyen szűrőn keresztül jut el hozzánk.

A szóban forgó riportert egy igazi Anderson-veterán, Bill Murray fogja megszemélyesíteni, de tényleg valódi sztárparádéra lehet számítani, többek között Frances McDormanddel, Tilda Swintonnal, Elisabeth Mossal, Owen Wilsonnal, Adrien Brodyval, Lea Seydoux-val, Jeffrey Wrighttal, Benicio Del Toroval, Timothée Chalamet-val és Lyna Khoudrival. Rajtuk kívül a kisebb szerepekben mások mellett láthatjuk majd Edward Nortont, Christoph Waltzot és Saoirse Ronant is.

Andersont eddig karrierje során hét alkalommal jelölték Oscarra, a téma és a szereplőgárda okán pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ez a film komoly versenyző lesz majd a jövő évi díjszezonban.

A filmet július 24-én tűzik műsorra az amerikai mozik.

Total
2
Shares
Previous Article
The Last of Us: Part II

Mindennapi Last of Us-unkat add meg nekünk ma!

Next Article
The Batman

Matt Reeves végre megmutatta, hogy Robert Pattinson milyen lesz a Batman jelmezben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!