Főoldal Filmek The French Dispatch- Előzetesen Wes Anderson legújabb filmje
Filmek

The French Dispatch- Előzetesen Wes Anderson legújabb filmje

A rendező ismét igazi sztárparádéval készül.

769
tfd
THE FRENCH DISPATCH. Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

A rendező ismét igazi sztárparádéval készül.

Wes Anderson (aki legutóbb a Kutyák szigete című animációs filmmel jelentkezett) azon rendezők közé tartozik, akiknek az új filmje valódi ünnep a filmrajongók számára. Alkotásaiban egyszerre jelennek meg valós emberi érzelmek, illetve kifejezetten szórakoztató abszurd és groteszk elemek.

A rendező ez alkalommal egy “újságíróknak szánt szerelmeslevél”-lel jelentkezik, amely egy Franciaországban megjelent, fiktív amerikai lappal foglalkozik majd. A direktor így foglalta össze a cselekmény alapját:

A magazin megalkotóján lesz a hangsúly, aki megküzd az elveiért, és azt írja le, amit valójában szeretne. Nem elsősorban a sajtószabadság lesz a téma, azonban ha az újságírókról beszélünk, akkor arról ejtünk szót, hogy mi történik a világban, illetve, hogy az milyen szűrőn keresztül jut el hozzánk.

A szóban forgó riportert egy igazi Anderson-veterán, Bill Murray fogja megszemélyesíteni, de tényleg valódi sztárparádéra lehet számítani, többek között Frances McDormanddel, Tilda Swintonnal, Elisabeth Mossal, Owen Wilsonnal, Adrien Brodyval, Lea Seydoux-val, Jeffrey Wrighttal, Benicio Del Toroval, Timothée Chalamet-val és Lyna Khoudrival. Rajtuk kívül a kisebb szerepekben mások mellett láthatjuk majd Edward Nortont, Christoph Waltzot és Saoirse Ronant is.

kc

Andersont eddig karrierje során hét alkalommal jelölték Oscarra, a téma és a szereplőgárda okán pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ez a film komoly versenyző lesz majd a jövő évi díjszezonban.

A filmet július 24-én tűzik műsorra az amerikai mozik.

Szerző
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...