Főoldal Filmek Tom Cruise ellene volt, hogy cliffhanger legyen a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész végén
Filmek

Tom Cruise ellene volt, hogy cliffhanger legyen a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész végén

A film rendezője hosszasan beszélt a befejezésről, hogy mit tartottak fontosnak.

114
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A cél mindvégig az volt a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész befejezésével, hogy csak ne cliffhangerrel érjen véget, holott köztudott, hogy jövőre érkezik a második rész – már amennyiben a sztrájk nem szól közbe. Tom Cruise és a rendező, Christopher McQuarrie úgy tervezte meg a történtet, hogy önálló filmként is megállja a helyét, miközben az ajtót nyitva hagyják a folytatás előtt.

A Total Filmnek adott új interjújában McQuarrie elárulta, mennyire ragaszkodott ahhoz, hogy a történet ne egy tipikus cliffhangerrel záruljon az első rész végén, ahogy az általában lenni szokott az ilyen kétrészes filmek esetében.

Mindig is így szerettük volna befejezni a filmet. Az, hogy hogyan, egy nagy rejtély volt számunkra. Ez tartotta ébren Tomot éjszakánként a forgatás alatt. Állandóan bejött és azt mondta: ‘Ez nem lehet cliffhanger, ennek kielégítőnek kell lennie. A közönségnek meg kell ízlelnie a befejezés ízét.’

Christopher McQuarrie

Majd hozzátette: “Tom folyton azt a jelenetet nézte, és nagyon aggódott, hogy vajon kielégítő lesz-e a befejezés, vagy nyitottnak érzi-e a végét. Folyamatosan újra és újra átnéztük, folyamatosan finomítottunk rajta.”

McQuarrie az interjúban továbbá még arra is kitért, hogy a nézőközönség reakciója mennyire fontos volt számukra, és nem szerették volna becsapni őket egy fájdalmas cliffhangerrel a film végén. A rendező elmondta, hogy ezzel a megközelítéssel azt szerették volna elérni, hogy a nézők még jobban várják a folytatást.

Ha egy cliffhangerrel zárjuk le, az egy kicsit olyan érzés, mintha azt várnánk, hogy visszatérjünk. Nem akartuk ezt az érzést; mi arra az érzésre törekedtünk – és reméljük, hogy ti is éreztétek -, hogy ne erőltessük a visszatérést. Azt akarjuk, hogy távozás közben az fogalmazódjon meg bennetek, hogy ‘Ó, alig várom, hogy lássam, mi történik ezután’.

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.

A holnap határa
Filmek

Tom Cruise és Warner Bros. új megállapodása után tényleg elkészülhet A holnap határa 2.

A Warner Bros. vezetői is nagyon akarják A holnap határa folytatását.