x
Filmek

Tim Miller véleménye szerint a Marvel Moziverzumban Deadpoolnak nincs szüksége R-besorolásra

Korhatár nélkül el tudjátok képzelni Deadpoolt?

Tim Miller véleménye szerint a Marvel Moziverzumban Deadpoolnak nincs szüksége R-besorolásra
  • Publishedmájus 28, 2021

A Deadpool rendezője, Tim Miller elmagyarázta, hogy a Marvel Moziverzum feldolgozásában Deadpoolnak miért nincs szüksége a legnagyobb besorolásra. Szerencsére nem így fog történni, hiszen korábban Bob Iger és Kevin Feige is nyilatkozott, hogy a Deadpool 3. R-besorolást kap. Év elején hivatalosan is megerősítették, hogy a Deadpool 3. lesz a Marvel Moziverzum első korhatáros alkotása.

Az egyik dolog, amiért annyira imádtuk Tim Miller rendezőtől a 2016-ban bemutatott Deadpoolt, hogy a főhős nem finomkodott, repültek a trágár beszólások, de erőszakból és vérből sem volt hiány. A képregény filmek fénykorában telitalálatnak bizonyult a film, Deadpool népszerűsége pedig az egekbe szökött. De a 20th Century Fox felvásárlásával sokan aggódtak a karakter jövője miatt, hogy a Disney keresztbe tesz, és véget vet Ryan Reynolds karakterének.

Kevin Feige januárban megerősítette, hogy a film R-besorolást kap, azonban Tim Miller nemrég azzal érvelt, hogy a folytatásnak miért nem kell annyira véresnek és erőszakosnak lennie, mint a korábbi két rész volt. Az Inverse kérdéseire a rendező elárulta, hogy mivel Ryan Reynolds teljes egészében önmagát adja a karakter bőrében, ezért Deadpool még káromkodások nélkül is élvezetes lenne.

Úgy gondolom, hogy Ryan Reynolds magáévá teszi a karaktert, és ahogy felvállalja ezt a sajátos őrületet, még akkor is, ha mondanád, hogy azt a bizonyos négybetűs szót nem fogja használni. Ő még mindig az a karakter lenne. Kiveheted az R-kategóriás részeket ebből, ha akarod, akkor is Deadpool maradna, amíg Ryan formája meg.

Tim Miller

Gyakorlatilag semmit nem tudni a harmadik részről, még abban sem lehetünk biztosak a Marvel Moziverzum melyik univerzumában fog játszódni, és Deadpool találkozik-e valaha a Bosszúállókkal. A tervek szerint a filmet csak 2022-ben kezdik fényképezni, és még rendezőt sem kapott, mindössze Lizzie Molyneux-Loeglin és Wendy Molyneux (Bob burgerfalodája) személyében a forgatókönyvírókat sikerült eddig kiválasztani.

Tim Miller
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.