Wide Screen
Image default
Filmek

Tim Miller soha többet nem akar James Cameron producerrel dolgozni

A Terminátor: Sötét végzet nem teljesít jól a mozikban, ezzel kapcsolatban Tim Miller rendezőt is megkérdezték, és őszintén beszélt a film bukásáról és James Cameronnal való vitáiról.

Ésszerű magyarázat nincs arra, hogy a Terminátor: Sötét végzet jó kritikák ellenére miért hasalt el a mozik kasszái előtt, hiszen még a franchise két oszlopos tagja, Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is visszatért, de ennek ellenére is csak 29 millió dollárt tudott felmutatni nyitóhétvégéjén a film az Észak-Amerikai mozikban.

Ezzel kapcsolatban most Tim Miller is megszólalt, aki mérlegelte a franchise jövőjét, valamint hogy véleménye szerint mi vezetett a csúfos végzethez:

Biztos vagyok benne, hogy könyvet tudnánk írni arról, hogy miért nem jött össze. Még mindig nem vagyok biztos benne, feldolgozás alatt vagyok, de büszke vagyok a filmre.
Tim Miller

Miller azzal kapcsolatban is megfogalmazott gondolatait, hogy egyesek miért beszéltek lehangolóan a filmről, és hogy miért bizonyult problémának a múltban bemutatott néhány film, melyek előzetesen már rányomták bélyegét a Sötét végzetre.

Úgy tűnik, hogy leginkább azokat a dolgokat utálták, amire nem volt beleszólásom. Nincs rálátásom, hogy miért nem tetszett a Genysis, vagy a Terminátor 4. miatt miért érezted elárulva magatokat. Ebben nem tudok segíteni.

Ami pedig Miller és James Cameron közös munkáját illeti, megtudtuk, hogy a rendező és producer gyakran nem értettek egyet mindenben, a forgatókönyv bizonyos soraitól kezdve egészen addig, ahogy a Légiót elképzelték.

[Azt javasoltam] a Légió annyira erős, és egyetlen módon lehet legyőzni, ha visszamegyünk a múltba, és még csírájában elfojtják. Erre Jim azt mondta, hogy „Mi a dráma abban, ha az emberiség veszít?”, mire én azt feleltem, „És mi a dráma abban, ha az emberiség nyer és csak folytatni kell a harcot?” Szeretem kimondani az utolsó szót, ez nem az ő dolga. Még ha el is vesztem a harcot, akkor is kötelességnek éreztem, mert ez a rendező dolga eldönteni. Harcolj a filmedért. A fényeket felkapcsolták, és rengeteg dolgot kivágtam a filmből, amit Jim fontosnak tartott, és ami nézeteltéréshez vezetett.
Tim Miller Terminátor: Sötét végzet

Bár nem haraggal váltak el, és kapcsolatuk továbbra is normális, Miller a jövőben kerülni szeretné Cameronnal való közös munkát, de leszögezte, ennek nincs köze a Sötét végzet forgatásához:

Azt tudom mondani, hogy nem, de ennek semmi köze sincs ahhoz a traumához, amit megtapasztaltam. Inkább csak nem akarok újra ilyen helyzetbe kerülni, amikor elvesztem az irányítást afölött, amin dolgozom, és ami szerintem helyes lenne.

Ahogy a nap elején már kiderült, Miller hasonló probléma miatt nem vállalta a Deadpool 2. rendezői teendőit, ahol Ryan Reynolds teljes kontroll alatt tartotta a filmszériát, s ezzel leszűkült a rendező játéktere, már nem érezte komfortosnak a kialakult szituációt, így inkább távozott.

Még több a témában...

Linda Hamilton örülne, ha a Terminátor: Sötét végzet után Sarah Connor már nem térne vissza

Kévés Bence Mihály

A Mercedes-Benz futurisztikus autójával együtt hivatalos terveket kaptunk az Avatar folytatásaihoz

Kévés Bence Mihály

James Cameron úgy hiszi, hogy az Avatar folytatása felülmúlja a Végjáték sikerét is

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon