Terminátor: Sötét végzet

Box Office-figyelő: 2019/44. hét: Mi történik ha, folytatsz egy anyagilag nem túl sikeres franchise-t?

Igen, pont az amire most valószínűleg mindenki gondol. Nézzük meg mozis bevételi oldalról, hogy mennyire jött be a matek a Paramountnál.

Igen, pont az amire most valószínűleg mindenki gondol. Nézzük meg mozis bevételi oldalról, hogy mennyire jött be a matek a Paramountnál.

Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő filmsorozat a Terminator, James Cameron első két filmje az akciófilmek igazi klasszikusa. Ma is talán az egyik, ha nem a legjobb sci-fi és a kasszáknál sem vallott szégyent, csak az USA-ban 205 millió dollárt termelt. 

Na de vissza a múlthoz és a lejtmenet beindulásához. Jött a harmadik rész, aminél azért már jócskán kilógott a lóláb minőségben, de ez a kasszáknál annyira nem látszott meg és 150 milliónál állt meg a történet vége. Ez azért érdekes mert a gyártási költség 200 millió volt, így nagyon kellett hozzá a nemzetközi bevétel, hogy egy kifizetődő befektetésről beszélhessünk. Ez pont kellő lelkesedést generált ahhoz, hogy jöhessen a negyedik rész.

Terminátor: Sötét végzet

A Terminator: Megváltás elrugaszkodott az eddigiektől, ami azt jelenti, hogy egy idősíkban játszódik a történet és elfelejthetjük az addigi időutazós sztorikat. Emellett egy igazán impozáns castingot sikerült összehozni a producereknek Christian Bale-el az élen. Az emberek kezdenek ráunni a franchise filmjeire ami azt eredményezte, hogy Észak-Amerikában 125 millióig, világszinten pedig 371-ig menetelt, ami a 200 milliós budget mellett elég vékonyka eredmény.

Kedvenc filmsorozatunk itt egy kis pihenőre vonult és a következő rész csak 2015-ben került a mozikba, újra a kormányzóval a főszerepben. A Terminator: Megváltás az egyetlen a sorozatban, ahol nem kapott jelentősebb szerepet Mr. Universum. Ha finoman akarjuk mondani, a 6 év várakozás nem tett jót a filmnek, ha kicsit durvábban, akkor a kutya nem volt rá kíváncsi…az USA-ban. Világszinten azonban sikerült újra behúzni a nézőket és meg sem állt 440 millióig, ami a 155 milliós gyártási költség mellett nagyon szép eredmény. Pedig már azt hittük pár évre elfelejthetjük a Connor család kalandjait.

Terminátor: Sötét végzet

És akkor el is érkeztünk november első hétvégéjéhez, amikor is bemutatták a franchise legújabb darabját, ami a Terminator: Sötét végzet címet kapta. A producerek mindent bevetettek, Arnie továbbra is a fedélzeten, Linda Hamilton ismét mellette, a második rész után először, úgyhogy a nosztalgia faktor is ki lett pipálva. Ezen kívül még James Cameron is azt mondta, hogy ez most már aztán tényleg az a folytatás amire mindenki várt, de tényleg. Mi is megírtuk, mit gondolunk róla, ide kattintva el is olvashatjátok.

A Terminator: Sötét végzet írd és mond 27 millió dollárt hozott az Észak-Amerikai mozi pénztáraknál három nap alatt. Csak viszonyításképpen, a Downton Abbey 31 millióval kezdte pályafutását. Ami érdekes lesz innentől kezdve, hogy nemzetközi viszonylatban, hogyan fog teljesíteni a film, eddig onnan még 94 millió befolyt, úgyhogy nem reménytelen a helyzet. Jövő héten már okosabbak leszünk. Lehet, hogy lesz még itt Terminátor: A legeslegsötétebb végzet.

Amit még érdemes megemlíteni, hogy a Joker az USA-ban át fogja lépni a 300 milliót, világszinten pedig 934-nél jár, a fű zöld az ég pedig kék. Az 1 milliárd valószínűleg nem lesz meg, de ez így is parádés eredmény.

Jövő héten jön az Álom doktor, a Múlt karácsony és a Midway izgalmasan fognak alakulni az események az biztos.

Total
1
Shares
Previous Article
The Mandalorian

A The Mandalorian új előzetese bemutatja nekünk Ming-Na Wen új karakterét

Next Article
Jégvarázs 2

Magyarul is csodálatos lett a Jégvarázs 2. utolsó előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!