Főoldal Sorozatok A The Walking Dead: Daryl Dixonból végre választ kaptunk, hogy főhősünk hogyan jutott el Franciaországba
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixonból végre választ kaptunk, hogy főhősünk hogyan jutott el Franciaországba

A The Walking Dead: Daryl Dixon legújabb epizódjából megtudtuk, hogy Norman Reedus karaktere hogyan jutott el Európába.

342
The Walking Dead: Daryl Dixon

A The Walking Dead: Daryl Dixon eseményei Franciaországban játszódnak, de régóta foglalkoztatja már a rajongókat, hogy Norman Reedus karaktere hogyan jutott el az Egyesült Államokból Európába. A The Walking Dead nagy múltra tekint vissza, hiszen a franchise első sorozatát 2010-ben mutatták be, azóta pedig a fősodor mellett számos spinoff-sorozattal gazdagodott a poszt-apokaliptikus világ.

A Daryl Dixon a franchise eddigi legnagyobb paradigmaváltását jelenti, mivel a történet ezúttal nem az amerikai földrészen, hanem Franciaországban játszódik. Egy normális világban ez nem okozna fejtörést, mivel kereskedelmi járatokkal könnyedén átrepülhetjük vagy áthajózhatjuk az Atlanti-óceánt, de egy ilyen világban, ez nem ennyire egyszerű, miután egy zombis vírus feldúlta a civilizációt.

A rejtélyt tovább fokozza, hogy a sorozat 1. évada nem kronologikus sorrendben meséli el, hogyan jutott el Daryl Franciaországba. Az 1-4. epizódok csak részben foglalkoztak a témával, mielőtt az 5. részből választ kaptunk volna a kérdésre. A vasárnap este bemutatott legutóbbi részben visszatekintéseket kaptunk, ami hetekkel azelőtt játszódik, hogy Dixon partravetődött volna Franciaországnál.

A The Walking Dead 11. évadának végén Maggie elküldte Darylt, hogy többet tudjon meg a poszt-apokaliptikus világról, ami egyfelől azt is jelentette, hogy keressen túlélőket a világ más pontjain. Darylnek üzemanyagra volt szüksége, hogy átszelje az óceánt, ezért munkát vállalt egy idegentől. Az üzlet arról szólt, hogy zombikért cserébe üzemanyagot kap. Daryl szerencsétlenségére a megbízást egy a Pouvoir des Vivants nevezetű franciaországi székhelyű, Genet által vezetett csoporttól kapta. Genetről múlt héten már olvashattatok, amikor arról írtunk, hogy tudósai lehetnek felelősek a szupererős zombik “kifejlesztésében”. A szálak ezzel összeérnek, mivel ezeken a zombikon kísérleteztek, akiket később a sorozatban is láttunk.

Daryl megszegi a szabályokat azzal, hogy pofon vágja az egyik társát, miután rájön, hogy a férfi felelős egy fiatal fiú meggyilkolásáért. Genet katonái foglyul ejtik őket, és egy titkos laboratóriumba szállítják a két férfit, amit Genet emberei üzemeltetnek. Főhősünk itt veszítette el egyébként a számszeríját is. Az epizódból nem derült ki, hogy Genet pontosan mit csinál a hajón, de a labor nagyon hasonlít arra, amit a 3. részben láttunk. Daryl és néhány túlélő szökésre szánja el magát, halottnak tettetik magukat, elkötnek egy csónakot, amivel később Daryl Franciaország partjainál köt ki.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead
Sorozatok

[NYCC2023] Carol hivatalosan is visszatér a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. évadában

A The Walking Dead: Daryl Dixon visszahozza főhősünk régi barátját a folytatásban.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A SAG-AFTRA engedélyével folytatódik a The Walking Dead: Daryl Dixon forgatása

A The Walking Dead: Daryl Dixon bemutatójára ősszel kerül sor, de már...