Főoldal Sorozatok A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört ki a vírus?

607
The Walking Dead: Daryl Dixon

A The Walking Dead: Daryl Dixon 3. epizódja közelebb vitt a zombi változatok eredetéhez. A Norman Reedus által alakított Daryl Dixon európai kalandja előtt a zombik már több variánsával megismerkedtünk. A The Walking Dead 11. évadában bemutatták az “okos” és az úgynevezett “climber – mászó” zombikat; a The Walking Dead: World Beyond gyors, erős zombikat mutatott be, és kaptunk utalást rá, hogy ugyanazok a tudósok hozták létre őket, akik az eredeti járványért felelősek.

A The Walking Dead: Daryl Dixon 1. epizódjában új zombitípust mutattak be, őket hívják “égető” zombiknak: harapásukkal jelentős égési sérülést okoznak. Ennél sokkal fontosabb, hogy a zombik variánsa mellett talán a járvány eredetére is választ kaphatunk hamarosan. A sorozat gonosza, Genet egy laborba vezeti Codront, ahol egy láncra vert zombin kísérletezik az egyik tudós. Az egyik pillanatban a kóborló annyira felhergeli magát, hogy kitépi a falból a láncokat rögzítő csapokat, és rátámad az üvegfal túloldalán álló személyekre.

A fejleménnyel hosszasan foglalkozott a Screen Rant is. Eddig nem volt világos, hogy a zombiváltozatok mesterségesen – azaz emberi beavatkozás történt – vagy az evolúció során természetesen úton mutálódtak. A franchise legújabb sorozata egyértelműen az elsőt részesíti előnyben, vagyis tudósok kísérleteztek a zombikon. Bár itt sem jelentik ki egyértelműen, csak utalgatnak rá. Arról szintén csak találgatni tudunk, hogy egykor átlagos zombi volt a most bemutatott szupererős zombi és Genet génmutációval erősebbé és gyorsabbá tette. A jelenetben elhangzik egy olyan, hogy “jól haladunk”, vagyis valamin kísérleteznek. Ez a párbeszéd szintén arra utal, hogy nem egy átlagos zombiról van szó, akit befogtak, hanem Genet tudósai valamin dolgoznak, amitől erősebbek lehetnek a kóborlók – de ez a jelenség csak 18 másodpercig tart, utána szó szerint belülről felrobbannak.

Bizonyítékokat láthatunk a Daryl Dixon főcíme alatt

daryl dixon opening credits zombie diagram

Már a sorozat főcíme alatt is utalásokat kapunk. A Daryl Dixon bevezető képsorában egy jegyzetfüzetet látunk, és az egyik oldalán egy zombi anatómiáját ábrázoló képet. Az ábra mellett olyan feljegyzéseket olvashatunk franciául, mint “controlez la mort” és “point d’enter”. Az ominózus kifejezések magyarra fordítva “irányítani a holtakat” és a “behatolási pontot” jelentik. Sőt, a feljegyzések mellett szerepel Genet fáklyaszerű jelképe is. Csupa nagybetűvel kiemelték az UBER szót, ami jelentheti az új variáns nevét is.

A kirakós egy másik darabját a spinoff-sorozat egyik promóciós jelenete szolgáltathatja. Az 1. epizód előtt közzétett felvételeken egy elfogott zombit látunk – ami nagyon hasonlít a 3. epizódban látott zombihoz – arcán egy maszkkal és nyakán egy fecskendővel. Valamiféle nyugtatót használhatnak, de ennél sokkal fontosabb, hogy a tű pontosan ugyanott találja el a kóborlót, amit feljegyeztek a jegyzetfüzetben. Ezt a jelenetet még nem mutatták be a sorozatban, de ez lehet a válasz arra, hogy egy átlagos kóborlót hogyan változtatnak át szupererős “Uber” kóborlóvá.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

Kiderült, mikor nézhetjük a The Walking Dead: Daryl Dixon második évadát

Ősszel már vissza is térhetünk a The Walking Dead univerzumába.

The Walking Dead
Sorozatok

[NYCC2023] Carol hivatalosan is visszatér a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. évadában

A The Walking Dead: Daryl Dixon visszahozza főhősünk régi barátját a folytatásban.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixonból végre választ kaptunk, hogy főhősünk hogyan jutott el Franciaországba

A The Walking Dead: Daryl Dixon legújabb epizódjából megtudtuk, hogy Norman Reedus...