TESZT: Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

Kutyás kaland.

Azt hiszem kevés olyan ember van manapság a világon, aki ne ismerné a Mancs Őrjárat című animációs sorozatot. A kedves, kutyás őrszolgálat 2013-ban indult hódító útjára Amerikából. Azóta persze számos más ország mellett a magyar televízióban is feltűnt. A Keith Chapman által megalkotott univerzum egyszerűen bájos és kellemes, a sorozat nem túl harsány, ám mégis szórakoztató a célközönségnek és a legjobb az egészben, hogy szülőként is elviselhető. Gyakorló apukaként sikítófrászt kapok, amikor a gyerkőceim különböző videómegosztó portálokon kívánnak szórakozni. Itt legfőképpen felnőtt szemmel nézve nagyon zavaró, vagy rendkívülien bomlasztó anyagokat fogunk csak találni és valljuk be, ez senkinek sem ideális. Gyermekünk sem fejlődik semmit és cserébe még minket is szörnyen bosszant a különböző fertelem ami általában innen a családra ömlik. Ezzel szemben a Mancs Őrjárat békés, normálisan felépített, morálisan helyes és szövegezésében is megfelelő. Persze mindez olyan köntösben, mely a kicsiknek is nagyon meggyőző.

Na de lessük is meg mit tartogat nekünk az Outright Games ezúttal. A Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay in media res egy kőkemény vészhelyzettel indít, egy meteor csapódik a földbe. Na semmi világvége hangulatra ne számítsunk, lesz ugyan némi felfordulás, melyet rendbe kell hozni, de ez csak módjával, szigorúan gyerekeknek. Ezen felül az animációs sorozat amúgy különböző foglalkozásokat művelő kutyusai azonban speciális képességekre tesznek szert, hogy azokkal még hatékonyabban tehessék rendbe hőn szeretett városukat. Persze teszik mindezt a 10 éves kisfiú Ryder vezényletével. Az amúgy sem semmi kutyaképességek kiegészülnek olyan hősnek kijáró tettekkel, mint Chase szupersebessége, Marshal frenetikus forrósága, vagy éppen Skye forgószél ereje. Ezekkel a nagyszerű készségekkel vághatunk neki Kaland-öböl és a kedves lakói megmentésének.

A sztori dióhéjban a fent leírtak szerint fog alakulni, a szokásos kedves és aranyos történésekre számíthatunk a városka lakóitól. Emellett természetesen feltűnnek a már megszokott és az animációs sorozatból ismerős karakterek és helyszínek. A városka mellett lesz alkalmunk ellátogatni dzsungelbe, de még havas hegytetőkre is, hogy a vulkánkitöréstől sújtott helyszínt ne is említsük. Változatos helyszínekben nem lesz hiány, ám ennek ellenére a játékélmény nem lesz ugyanilyen változatos, általában ugyanazon alapelvek és mechanikák szerint lesz alkalmunk haladni.

No ez nem is túl nagy gond, tekintve, hogy a célközönség valahol 3 és 6 éves kor között lesz. Ebben a korosztályban viszont garantáltan tarolni fog, egyértelműsége és egyszerű mivolta miatt. Nálunk legalábbis nem telt el úgy nap a tesztidőszak alatt, hogy valamelyik gyerkőcöm ne talált volna be egy kis „mancsizásra”. A játék főtörténetében 10 küldetés kapott helyet. Ezekben többnyire jutalomfalatokat gyűjtünk és haladunk a cél felé, melyet egy a földön mindig jól látható indikátor jelöl is számunkra. Általában a pályák mindegyikén van egy adott cél, melynek abszolválása révén könyvelhetjük el a pálya sikeres teljesítését.

A főküldetések mellett különböző minijátékokban vehetünk részt és megannyi összegyűjthető tárgyat is fellelhetünk, melyeket a külön erre a célra létrehozott galériában tudunk megcsodálni. Természetesen lehetőség van egyjátékos módban, vagy akár co-op módban is nekifutni a kalandnak. A játék ahogy már említettem a végletekig gyerekbarát, nincs legyőzendő ellenfél, vagy nyoma bármilyen erőszakos cselekedetnek. Az egyetlen ránk leső veszély a feladat elbaltázása lehet, de ezt is azonnal orvosolhatjuk, ha újra rápróbálunk az adott dologra. Az egyes pályákon viszont akkor is két kutyát fogunk irányítani, ha egyedül ülünk neki. Ilyenkor felváltva tudunk előrehaladni a különböző felmerülő részfeladatok között.

Az anyagot egy Nintendo Switch Lite-on teszteltük és komolyabb problémával nem találkoztunk a végigjátszás során. Annak ellenére, hogy a kaland ezúttal már teljes 3D-ben zajlik, nem tapasztaltam semmilyen grafikai problémát. Tökéletesen visszaadja a sorozat látványvilágát és mindezt stabil képfrissítés mellett teszi. A játék teljesítményénél az egyetlen komolyabb probléma a grandiózus töltési idő. A töltőképernyőn futó kutyák sziluettje garantáltan az agyunkba ég, annyira sokat tölt az első indításnál és ez sajnos a pályák közötti töltőképernyőknél sem lesz rövidebb intervallum. Emellett komoly probléma még az Őrjárat jelenlegi kalandjának a szavatossága. A 4 éves kislányom pár nekiülés után, néhány óra alatt könnyedén végigjátszotta a Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay egyjátékos kampányát. Ezen pedig sajnos nem segítenek a minijátékok és a galéria sem. A közel 13 ezres árcédulába azért belefért volna még néhány órányi tartalom.

VÉGSZÓ

Összességében a Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay egy remekül összerakott kis játék, mely tökéletesen kiszolgálja a célközönségét. Fiatalabb gyermekek, három és hat év között remekül fognak vele szórakozni. Az egész nagyon barátságos és kedves, egy az egyben reprodukálja az animációs sorozat adta hangulatot és izgalmat a csöppségeknek. 13 ezer forintos árával kicsit rövidnek gondolom a maga pár órás egyjátékos kampányával, de tekintve a célközönséget és várható időráfordításukat ez valószínűleg elegendő lesz. Első játéknak tökéletes, kellemes és garantáltan erőszakmentes szórakozást nyújthat gyerkőceinknek. Hat év felett azonban már nem nagyon fog kihívást jelenteni és nem is hiszem, hogy kellően lekötne bárkit. Ennek ellenére ajánlott vétel, főleg egy jövőbeni leárazás alkalmával. A Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay november 6. óta elérhető PC, PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch platformokon.

Total
0
Shares
Previous Article
Az Igazság Ligája

Zack Snyder fekete-fehérben akarta bemutatni Az Igazság Ligáját

Next Article
The Batman

Lelépett az HBO Max The Batman spin-off sorozat showrunnerje, Terence Winter

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!