Főoldal Filmek Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről
Filmek

Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről

Meglepő őszinteséggel beszélt Taika Waititi, hogy miért vállalta el a Thor: Ragnarök rendezését.

304
Thor Taika Waititi

A Thor: Ragnarök rendezője, Taika Waititi őszintén beszélt a 2017-es film irányításáról. Elmondása szerint pusztán a pénzért vállalta a Marvel Studios filmjét, és még ugyanebben az interjúban azt is megerősítette, hogy soha nem mutatott különösebben nagy érdeklődést az MCU vagy Thor karaktere iránt.

A Thor: Ragnarök továbbra is a Marvel Studios egyik legnagyobbra értékelt filmje, és ez döntő fontosságú egy olyan franchise számára, amely az életben maradásért küzdött az első rész után. Bár néhány rajongó számára az is kevés volt; végül is a Thor egy fantasy mese volt, a Thor: A sötét világ pedig nem az volt, mint amire számítottunk, sokkal szikárabb volt.

A Smartless podcastben Waititi a szerződéséről beszélt, és bevallotta, hogy csak azért vállalta a Thor: Ragnarök rendezését, mert így tudta biztosítani családja megélhetését. “Tudjátok mit? Nem érdekelt, hogy egy ilyen filmet is megcsináljak” – kezdte.

Nem volt tervben. De szegény voltam, és épp akkor született meg a második gyermekem, és azt gondoltam, ‘Tudod mit, ez egy remek lehetőség lenne arra, hogy ételt tegyek az asztalra a gyerekeimnek’. És lássuk be, hogy valószínűleg a Thor volt a legkevésbé népszerű franchise. Gyerekkoromban sosem olvastam Thor-képregényeket. Ez volt az a képregény, amit felkaptam, és azt gondoltam: ‘Fúj’. Majd utánanéztem a dolognak, és elolvastam egy Thor-képregényt, ami lehetett vagy 18 oldal vagy valami hasonló.

Taika Waititi

Az igazsághoz hozzátartozik ebben a szakmában, hogy rengeteg sikeres rendező a képregényvilágban nem képregényeken nőtt fel, így ebben az értelemben nem mondott semmi újat vagy rosszat Waititi. Sokkal megdöbbentőbb, hogy a kutatásai egyetlen képregény elolvasásáig terjednek, ez már sokkal lehangolóbb. Az új-zélandi filmes szeret néha túlozni, benne van, hogy most is nagyot szeretett volna mondani, hiszen az általa rendezett két film jó néhány utalást tartalmazott, és ezekre aligha kapott választ egy 18 oldalas képregényből. Tegyük gyorsan hozzá, hogy az elismerés Eric Pearson, Craig Kyle és Christopher L. Yost íróknak jár, ők feleltek a történetért, nem pedig Waititi.

A helyzet jól mutatja a Marvel Studios kétségbeesését, hiszen egy kevésbé ismert, a szuperhősöket alig ismerő rendezőre bízták egy olyan franchise folytatását, amire kevesen fogadtak volna. “Azt hiszem, nem volt már hova menniük ezzel” – mondta Waititi.

A nagysikerű folytatás után Waititi maradt a Marvelnél, ő játszotta Korgot a Bosszúállók: Végjátékban, majd később elvállalta a negyedik részt is. Az utóbbi forgatókönyvét Jennifer Kaytin Robinson oldalán írta, és vegyes kritikákat kapott. A rajongók többsége – és még Chris Hemsworth is – azzal érvelt, hogy egy ilyen negyedik rész után az asgardi szuperhősnek valami merőben másra lesz szüksége, ha szeretne ötödször is visszatérni.

A Marvel Studios hivatalosan még nem jelentette be, de bennfentesek szerint készül a Thor 5. Waititi nélkül. A rendező jelenleg egy másik univerzumban dolgozik, évek óta dolgozik egy új Star Wars-filmen, ami elmondása alapján “felb*ssza” majd a nézőket.

Thor: Ragnarök
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...