Főoldal Filmek Stephen Lang karaktere visszavágásra készül a Vaksötét 2. első hivatalos képén
Filmek

Stephen Lang karaktere visszavágásra készül a Vaksötét 2. első hivatalos képén

A vak ember visszatér a folytatásban.

291
Vaksötét

Még 2016-ban mutatták be a Vaksötét című filmet, amit részben Magyarországon forgattak Stephen Lang és Jane Levy főszereplésével. Már a bemutató után beszélni kezdtek a második részről, majd egy kis időre megfeledkeztünk a projektről. Majd tavaly nyár végén váratlanul jött a hír, csendben leforgatták a második részt.

Bár a slasher folytatás fényképezését még 2020 elején elkezdték, nem tartott sokáig az öröm, hiszen a koronavírus-járvány itt is félbeszakította a munkálatokat. Nyár végén aztán visszatérhettek Szerbiába, hogy befejezzék a második részt, így tavaly a stúdió már azt is belőtte, hogy mikor szeretnék bemutatni a filmet a mozikban. A tervek szerint nyáron kerül a mozikba a folytatás, így várhatóan az elkövetkező időben záporozni fognak, és heteken belül befut az első előzetes is hozzá. Magáról a sztoriról semmit sem tudunk, mindössze annyit, hogy Stephen Lang karaktere visszatér a folytatásban, aki az első részben a vak öregembert alakította, akihez betörtek.

A USA Today tegnap megosztotta az első hivatalos képet a karakterről is, egy kalapáccsal a kezében hadonászik a sötétben, aki várhatóan újabb betolakodóval kerül majd összetűzésbe.

A lap egy átfogó rövid leírást is mellékelt a cselekményről, amely szerint a folytatás évekkel a 2016-os sikert követően játszódik majd, és újra találkozunk a vak veterán Norman Nordstrommal (Stephen Lang), aki egy elszigetelt faházban él, de a vigasza megszakad, amikor a múlt bűnei utolérik őt.

Arról továbbra sincs hír, hogy kik kapnak szerepet a második részben, de elképzelhető, hogy a „múlt bűnei” miatt lesz egy újbóli találkozása Rockyval (Jane Levy), aki az első filmben túlélte, és megszökött a pénzzel. Ezek csak találgatások, ahogy azt sem tudjuk, hogy ezúttal a Vak ember lesz-e a főszereplője a történetnek, vagy ismét valaki más. Lang egy gonosz vak veteránt játszott, akihez betörnek az éj közepén, majd egyesével, mindenféle rémálomnak vetette alá a betörőket – mindenkivel végzett, kivéve Jane Levy karakterével.

Az első részt Fede Alvarez (A lány a pók hálójában) rendezte, és nagy meglepetésre a 10 millió dollár büdzséből gazdálkodó kis alkotás világszerte több mint 157 millió dollárt kasszírozott össze. Bár Alvarez letett a második rész megfilmesítéséről, de társíróként még így is beszállt a munkába, a rendezői székben pedig Rodo Sayagues váltotta, akivel többször is dolgozott együtt a 2009-es Panic Attack! című rövidfilm után, és az első rész írásánál is közreműködött. A produceri teendőket ezúttal is Sam Raimi vállalta magára.

A Sony Pictures 2021. augusztus 13-ára tűzte ki a cím nélküli Vaksötét 2. rész bemutatóját.

Vaksötét
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Quaritch sorsáról beszélt Stephen Lang, hogy mi vár karakterére az Avatar: A víz útja után

El tudnátok képzelni, hogy az egykori főgonoszból esetleg jófiú lgyen?

Avatar: A víz útja
BREAKINGFilmkritikák

Avatar: A víz útja kritika

James Cameron megcsinálta azt, amit senki sem gondolt, az Avatar: A víz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Stephen Lang végre elárulta, gonosz karaktere hogyan támad fel az Avatar: A víz útja című filmben

Vége a találgatásoknak, Stephen Lang elárulta, hogyan térhet vissza Quaritch.