Főoldal Filmek Quaritch sorsáról beszélt Stephen Lang, hogy mi vár karakterére az Avatar: A víz útja után
Filmek

Quaritch sorsáról beszélt Stephen Lang, hogy mi vár karakterére az Avatar: A víz útja után

El tudnátok képzelni, hogy az egykori főgonoszból esetleg jófiú lgyen?

537
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A több mint egy évtizedes várakozást követően múlt héten bemutatták az Avatar: A víz útját. James Cameron sci-fi folytatása új kérdéseket vet fel, hogy mi vár a karakterekre, és az egyik ilyen kérdés az, hogy Jack Champion karaktere, Spider döntése milyen hatással lesz az első rész főgonoszára a következő részben.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Stephen Lang, aki az aljas Miles Quaritch ezredest és nemrég feltámadt önmagát alakította, érdekesen gondolatokat fogalmazott meg a befejezésről, ezért felhívnánk mindenki figyelmét, ha még nem látta a filmet. Az Avatar nagyszabású folytatásának utolsó nagyjelenetében Sully a családjával összecsap Quaritch ezredes rekombináns na’vi avatárjával, és majdnem megint meghalt, de Spider megmentette apját. Sok kérdést felvet az eset, és a Ciname Bleck újságírója is arra szeretett volna választ kapni, hogy a történtek fényében mi vár a gonosztevőre a folytatásban, esetleg megbánja tettét, elengedi a bosszút, és a zsarnok RDA ellen lép fel?

Ez király. A kölyök megtépázott, az biztos, de ez olyan … ez az igazságosság ott, hogy … nézd, a származást félretéve, mindezt félretéve, a tény az, hogy 20 perccel azelőtt megmentettem az [a fiú] életét. Feladtam a küldetést, hogy életben tartsam a gyereket. Mert nem volt kétségem afelől, hogy [Neytiri] elvágta volna a torkát. És így, azt hiszem, ő, tudod, viszonozza a szívességet. Szóval ezen a ponton kvittek vagyunk. Ez nem feltétlenül tükrözi azt a tényt, hogy úgy gondol rám, mint “apucira”, mert nem így van.

Stephen Lang

Ahogy már mondtuk, Spider Miles Quaritch ezredes fia volt, akit az első rész végén hátrahagytak a Pandorán, és a fiú a na’vik között nevelkedett az erdőben. Spider – akit eredetileg Milesnak hívnak – nem sokkal azelőtt született, hogy biológiai apja meghalt. Ez megmagyarázza azt is, hogy egy embergyerek nőhetett fel a holdon, mivel gyerekek nem utazhatnak krioalvásban, szóval már ott kellett megszületnie.

Miles “Spider” Socorro tetteinek következményeit a következő folytatásokban ismerhetjük meg. Nos, ahogy Stephen Lang az interjúban is elmondta, Spider megmentette Quaritch Recom testét, szóval kvittek. Ezzel egyúttal az is elismerte, hogy nem vérrokonok, mert nem úgy tekintenek egymásra, mint apa és fia, Spider és Quaritch ezredes között nincs semmilyen családi kötelék. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a következő részben a kegyetlen ezredes jobb útra lépne.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...