x
Filmek

Stephen Lang elsírta magát, miközben az Avatar 5. forgatókönyvét olvasta

A nagysikerű Avatar folytatásaiból még egyet sem láttunk, csak néhány képkockát osztottak meg velünk.

Stephen Lang elsírta magát, miközben az Avatar 5. forgatókönyvét olvasta
  • Publishedaugusztus 8, 2021

A nagysikerű Avatar folytatásaiból még egy részt sem láttunk, csak néhány képkockát, szóval nehéz vitatkozni Stephen Lang szavaival, miszerint a franchise utolsó része szívszorító lesz. Miközben végigolvasta a negyedik folytatás forgatókönyvét, elsírta magát. Lang játszotta az első rész igazi rosszfiúját, ám James Cameron korábban megerősítette, hogy a gonosz visszatér, s ő lesz a folytatások főgonosza is.

A Vaksötét 2. bemutatója előtt a Collider interjúvolta meg a színészt, de Stephen Lang részleteket nem volt hajlandó megosztani a sztorival kapcsolatban, arról azonban szívesen beszélt, hogy mit érez az új filmmel kapcsolatban, és úgy tűnik, mély benyomást keltett benne az Avatar 5. története, mert sírt mialatt olvasta a szkriptet.

Amikor befejeztem az utolsó szkript olvasását, elsírtam magam. Olyan gyönyörűnek találtam. Igen, az utolsó forgatókönyv, mert James Cameron egy nagyszerű sztorit, egy eredeti sztorit, egy gyönyörű történetet mesél el, és egyszerűen hihetetlenül meghatott. Remélem, bízom benne és hiszem, hogy a közönség is így fog érezni, mert az egyik dolog, amit Cameron nagyon, nagyon jól csinál az az, ahogy a szó szoros értelemben a lapról átülteti a színpadra ezt a történetet. Értitek, mire gondolok? Tényleg azt látjátok. Amit olvasol, azt kapjátok tőle, azt hiszem, még annál is többet.

Stephen Lang

De nemcsak a sztorit dicsérte, hanem hogy Cameron mennyire jól használja a rendelkezésre álló technikát a jelenetek felvétele során felmerülő problémák áthidalására. Ha van valami, amit a rendező jól ismer, akkor az, hogy milyen technológiák állnak rendelkezésre, valamint hogy egy jelenetből hogy lehet olyat kihozni, amit valószínűleg senki más nem csinált még.

Határozottan nagy erőfeszítéseket tesz ezen a téren. Nem árulok el üzleti titkokat, ha ezt mondom, de emlékszem, hogy egy jeleneten dolgoztam vele, de előjött egy probléma. Ez minden, amit mondhatok erről a jelenetről. Mindent megállított Cameron. A problémát senki más nem szúrta ki rajta kívül abban a pillanatban. Szóval a rendezőnek kellett megoldást találnia a problémára. Mindenesetre mi leálltunk a forgatással, vagy valami máson kezdtünk dolgozni. Másnap odajött hozzám nagyon izgatottan, és azt mondta, hogy ’Rájöttem az algoritmusra, amivel ezt meg lehet csinálni.’ Bámulta az algoritmust, én meg csak néztem rá, és azt gondoltam: ’Mi a fenéről beszélsz? Fogalmam sincs, miről beszélsz.’ De megcsinálta. Létrehozott egy problémát… mert egy olyan jelenetet akart, amiben valami történik, és aztán megoldotta. Egész pályafutása alatt ezt csinálja. És ez nagyon király, elképesztő.

Egy kis időbe beletelik még, mire megtudjuk, mi volt ez a bizonyos jelenet, ami fejtörést okozott a rendezőnek. De az elmúlt bő egy évtizedben megtanultunk türelmesen várni, hiszen egy örökkévalóságnak tűnt, hogy leforgassák a 2009-es Avatar második részét. A folytatást előbb 2014-re, majd 2015-re tolták. Ebből aztán négy folytatás lett, és 2017-ben végre a munka is megkezdődött. A folytatás első részét idén télen szerették volna bemutatni, de a COVID miatt egy évvel eltolták a premiert, s 2022 decemberében visszatérünk Pandorára.

A Disney kétéves ciklusban tervezi bemutatni a négy folytatást, az elsőt 2022. december 16-án, majd 2024. december 20., 2026. december 18. és végül 2028. december 22.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.