x
Sorozatok

[SDCC 2019] Bejelentették a Fear the Walking Dead hatodik évadát

A rajongók legnagyobb örömére a készítők megerősítették a Fear the Walking Dead hatodik évadát a San Diego-i Comic-Conon.

[SDCC 2019] Bejelentették a Fear the Walking Dead hatodik évadát
  • Publishedjúlius 22, 2019

A rajongók legnagyobb örömére a készítők megerősítették a Fear the Walking Dead hatodik évadát a San Diego-i Comic-Conon.

A The Walking Dead főszéria után sokan megkérdőjelezték a Fear the Walking Dead létjogosultságát, azonban így öt évvel később már sokan teljes értékű sorozatként tekintenek a spin-offra. Az időugrásokkal és a folyamatosan cserélődő főszereplőkkel a sorozat nagy fejlődésen esett át, s ha néző- és rajongószámban nem is ér fel Rick Grimes történetéhez, van keresni valója a poszt-apokaliptikus világban.

Fear the Walking Dead

Az AMC csatornáján jelenleg az ötödik évad felénél járunk, így a második feléhez most a San Diego-i Comic-Conon kaptunk is egy rövid előzetest, de ami talán ennél is fontosabb bejelentés volt, hogy ezzel nem ér véget a széria, hiszen a csatorna berendelte a hatodik évadot is, amire sokan nem fogadtak volna Robert Kirkman váratlan bejelentésére: egyik napról a másikra befejeződött a The Walking Dead képregény.

A Hall H teremben az előadást a sorozat producereivel indították, a színpadon megjelent Andrew Chambliss, Ian Goldberg, Gale Anne Hurd, Michael Satrazemis, valamint Dave Alpert és Scott Gimple író, de természetesen nem hagyhatta ki az eseményt Robert Kirkman sem, aki az egész sorozatot útjára indította évekkel korábban. Ian Goldberg vezető producer gyorsan tisztázott egy fontos kérdést, mégpedig azt, hogy a The Walking Dead és a Fear the Walking Dead egymáshoz képest időben hol helyezkednek el. Ahogy azt sejteni lehetett, a főszéria néhány évvel a spin-off előtt jár annak ellenére, hogy jó néhány időugrást láttunk benne. Majd Hurd folytatta a beszélgetést és elárulta, hogy mire volt legbüszkébb az elmúlt öt évben:

Büszke vagyok arra, hogy Ti srácok annyira szerettek bennünket, és életben tartjátok a sorozatot. Büszke vagyok arra is, hogy az Őslakos Amerikaiak szemszögéből is bemutatjuk az apokalipszis különböző oldalait, valamint a nagyszerű női szereplőkre.

De talán a panel legérdekesebb pillanata az volt, mikor Kirkmantől azt kérdezték, mit gondol arról, hogy a spin-off egyre inkább eltávolodik a főszériától:

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Robert Kirkman”]Saját értelmet adtunk ennek a sorozatnak, és egyre inkább távolabb kerülnünk a The Walking Deadtől.[/penci_blockquote]

A beszélgetés másik érdekes momentuma volt, mikor a sorozat írója, Scott Gimple arról kezdett beszélni, hogy mit várhatunk a hatodik évadtól. Gimple ugyan nem ment bele részletekben, de azt elárulta, hogy a hatodik évadra tartogatnak újításokat, de hogy pontosan mik lesznek azok, azt nem hozzák még nyilvánosságra. Gimple kitért továbbá még a készülő második spin-offra is, amit még tavasszal jelentettek be. A sorozatról nem árultak el nagy dolgot, mindössze amit eddig is tudhattunk, hogy azokról a fiatalokról szól majd, akik biztonságban nőttek fel, most pedig meg kell birkózniuk ezzel a poszt-apokaliptikus világgal.

A producereket maguk a főszereplők követték a panelen, Lennie James vezetésével Jenna Elfman, Alycia Debnam-Carey, Austin Amelio, Danay Garcia, Maggie Grace, Karen David, Alexa Nisenson és Ruben Blades is megjelent a rajongók előtt, miközben új belépőként Colby Minifie, Peter Jacobson, valamint Colby Hollman színészeket köszönthettük. Blades megosztotta, hogy Slazar karaktere visszatér a folytatásban, és elmondása szerint a rajongók nem fognak csalódni karakterében.

Nemcsak Lennie James hagyta ott a The Walking Deadet, hanem Austin Amelio karaktere is, akit Dwightként ismerhetnek a rajongók. A karakter Negan jobbkeze volt Rick Grimes ellen vívott harcban, azonban elárulta, s Rickék kezére játszott. Amelio arról beszélt, hogy milyen volt csatlakozni a spin-offhoz:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Austin Amelio”]Egy ideje kerülte az embereket, így most némi bizalmat kell mutatnia azokkal az emberekkel, akikkel találkozni fog… Úgy érzem, hogy bemutatkozásom nagyon helyénvaló volt.[/penci_blockquote]

Fear the Walking Dead

Zárásként pedig Lennie Jamestől azt kérdezték, hogy mit tenne Morgan, ha megtudná, hogy Ricknek nyoma veszett a hídnál, mire a színész csak annyit felelt, hogy szerinte karaktere az ország összes államát bejárná, csakhogy egykori barátjára leljen.

A sorozat augusztus 11-én tér vissza a képernyőkre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.