Wide Screen
BRÉKING Sorozatok

Robert Kirkman a végéhez ért a The Walking Dead képregényeknek

Robert Kirkman a The Walking Dead széria atyja sok rajongót sokkolt a hivatalos bejelentéssel, miszerint a holnap megjelenő 193-as kiadás lesz a képregény utolsó száma.

Robert Kirkman a The Walking Dead széria atyja sok rajongót sokkolt a hivatalos bejelentéssel, miszerint a holnap megjelenő 193-as kiadás lesz a képregény utolsó száma.

A The Walking Dead képregénysorozat első számát még 2003-ban adták ki, majd 2010-ben Robert Kirkman szériája sorozatot is kapott az AMC csatornán, később pedig egy spin-off is követte, de mint tudjuk, a jövőben újabb spin-offok várhatók, sőt, még Andrew Lincoln Rick Grimes karaktere is egész estés filmet kap, összességében tehát jól teljesít a széria, igény van rá.

Ezek után kissé értetlenül állunk a történetek előtt, a képregény jól teljesített, közel 200 számot mutattak be, és Kirkman jelét sem adta, hogy „kinyírja” a képregényét, bár ha jobban belegondolunk, akkor a 192-es számban már valami elindult. Ott ugyanis megölték az addig vezető főkaraktert, Rick Grimest, de ez még nem vezetett volna ahhoz, hogy a képregény is befejeződjön. A The Hollywood Reporter cikkében így fogalmazott Robert Kirkman:

Utálom tudni, hogy mi következik. Rajongóként utálom, mikor rádöbbenek, hogy a film harmadik felvonásában vagyok és a történet kígyózva csordogál le. Utálom, hogy számításba kell vennem a kereskedelmi reklámokat, és tudom, hogy közel vagyok a tévéshow végéhez. Utálom, amiért ezt érzitek, mikor egy könyv vagy egy képregény végéhez értek. A Trónok harca legjobb epizódjai úgy vannak felépítve – tökéletesek – hogy az agyad nem tudja megmondani, hogy 15 vagy 50 percig nézed őket… és mikor a vég eljön… döbbenten állsz. […] Éppen ezért szeretem a hosszú filmeket. Nem számolsz az idővel, mert abban a meggyőződésben ülsz be egy filmre, hogy sokáig fog tartani, de a történet olyan szórakoztató és érdekes ütemben halad előre, hogy mire a film véget ér… nem hiszed el, hogy ennyi volt. Meglepetés, vége van. Minden, amit valaha csináltam, minden alkotó megteheti… hogy személyre szóló történetekkel szórakoztatja önmagát, és reméli, hogy a közönség hasonlóan érez. Ez minden, amit valaha csináltam… és úgy tűnik, hogy az idő nagy részében működött.

Robert Kirkman

A The Walking Dead sorozat kezdetben hűen követte a képregényeket, azonban az idő előrehaladtával egyre inkább eltávolodtak a nyomtatott forrástól, s saját mederbe terelték. Lehet vitázni azon, hogy részben ennek köszönhető-e, hogy sokan elpártoltak a sorozattól, vagy nemes egyszerűséggel idővel minden véget ér. Most ugyan a képregény a végéhez ért, ám a sorozat folytatódik a jövőben is.

A The Walking Dead következő évada októberben tér vissza.

The Walking Dead

Még több a témában...

Rick is feltűnt a The Walking Dead széria új, a World Beyond spin-off előzetesében

Kévés Bence Mihály

Scott Gimple, a The Walking Dead vezető alkotója szerint Michonne megérdemelne egy saját filmet

Kévés Bence Mihály

Már meg sem lepődünk, de évadzáró nélkül marad a The Walking Dead 10. évada

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat