Főoldal Filmek Samuel L. Jackson inkább lesz Nick Fury vagy Mace Windu, minthogy Oscar-díjra hajtson
Filmek

Samuel L. Jackson inkább lesz Nick Fury vagy Mace Windu, minthogy Oscar-díjra hajtson

A díjak nem sorakoznak a polcon, de ő imádja a karaktereit.

160
Mace Windu

Samuel L. Jackson több mint 100 filmben szerepelt az elmúlt öt évtized alatt, és az egyik legjövedelmezőbb színésznek számít Hollywoodban. Minden műfajban szerepelt már filmekben és tévésorozatokban, és minden idők legnagyobb filmkészítőivel dolgozott együtt, köztük például Steven Spielberggel és Martin Scorsese-vel.

A sok szerep ellenére viszont nem bővelkedik díjakban Jackson, miközben kiemelkedő alakításokat nyújtott Jackie Brown, Django elszabadul, Carter edző, and A sebezhetetlen. Jackson egyetlen Oscar-jelölését a bérgyilkos Jules Winnfield szerepéért kapta Quentin Tarantino 1994-es klasszikusában, a Ponyvaregényben, végül azonban nem vitt haza aranyszobrot. A színész Oscar-díjkiosztót népszerűségi versenynek nevezte, és azt állította, hogy már évekkel ezelőtt túltette magát azon, hogy nem kapott díjat, és sokkal boldogabban játszik a rajongók által kedvelt szerepeket, mint például Nick Fury-t vagy Mace Windu mestert.

Jackson azonban az év elején életműdíjat kapott az Oscar-gálán, de számára ez már túl késő volt. A Los Angeles Times által megjelentett interjújában Jackson beszélt a nagy győzelméről, arról, hogy olyan filmeket készít, amelyeket a rajongók szeretnek, és arról, hogy miért nem hajszolja tovább a díjátadó dicsőséget.

Akármennyire is akartam, hogy elszomorítson ez a gondolat, hogy “Nos, ezért vagy azért kellett volna Oscart nyernem, de nem így történt”, de miután sok évvel ezelőtt túlléptem rajta, már nem volt nagy dolog számomra. Mindig jól érzem magam az Oscar-gálán. Mindig várom, hogy kapjak egy ajándékkosarat, mert műsorvezető vagyok.

De egyébként már túl voltam rajta. Soha nem akartam, hogy az Oscar-gála legyen a színészi sikerem vagy kudarcom mércéje. A siker mércéje számomra a boldogságom: Elégedett vagyok-e azzal, amit csinálok? Nem csinálok szoborvadász filmeket. Tudod: “Ha ezt a filmet megcsinálod, Oscar-díjat fogsz nyerni”. Nem, köszönöm. Inkább lennék Nick Fury, vagy Mace Windu vagyok, fénykarddal a kezemben.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson filmjei együttesen 27 milliárd dolláros bevételt hoztak a kasszáknál, még akkor is, ha eltekintünk a számos cameójától. Feltűnt a Marvel Studios, a Jurassic Park és a Star Wars franchise-okban. Jacksont Hollywood legpofátlanabb színészeként is ismerték, mielőtt Johan Hill átvette volna ezt a koronát, és sokszor felkavarta az állóvizet beszólásaival.

Nem, azt akarom csinálni, ami miatt gyerekkoromban moziba akartam járni. Olyan filmet akarok csinálni, amit az emberek csak azért akarnak megnézni, hogy kikapcsoljanak. Én ezt az oldalam választottam, és jól megvagyok. Elégedett vagyok, mert ez vagyok én. Én vagyok az a srác, aki a pólókon látható sorokat írja. Vannak színészek, akik egész karrierjüket végigcsinálják, és senki nem tud idézni egy sort sem tőlük, amit egy filmben mondtak. Az emberek azért nézik meg a filmjeimet, hogy lássák, milyen őrült leszek, vagy hányszor mondom azt, hogy anyasz…. Bármi is legyen az, amitől beülnek a nézőtérre.

Samuel L. Jackson

A 73 éves Jacksonnak egyelőre esze ágában sincs visszavonulnia. Nemrég szerepelt az Apple TV The Last Days of Ptolemy Gray című drámasorozatában, legközelebb pedig Nick Fury szerepében látjuk A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, valamint a The Marvels című folytatásokban, továbbá karaktere saját sorozatot is kap Titkos invázió címen a Disney+ streaming szolgáltatón. De attól sem zárkózik el, hogy Mace Windu mesterként visszatérjen.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Titkos invázió
Kritikák

Titkos invázió 1. évad kritika

Nagyon megosztó lett a Titkos invázió, de tényleg ennyire rossz lett ez...

Titkos invázió
Filmek

Samuel L. Jackson még mindig nem érti, hogy Nick Fury miért nem szerepelt egyik Fekete Párduc-filmben sem

Nick Furyval legközelebb a Titkos invázió című sorozatban találkozhatunk június végén.

Nick Fury
Filmek

Samuel L. Jackson nem ért egyet Quentin Tarantino kijelentésével, hogy a Marvel sztárjai nem színészek

Quentin Tarantino már megint beleállt a Marvel alkotásaiba, és ezt Samuel L....