Főoldal Kritikák/tesztek Sorozatkritikák Titkos invázió 1. évad kritika
Sorozatkritikák

Titkos invázió 1. évad kritika

Nagyon megosztó lett a Titkos invázió, de tényleg ennyire rossz lett ez a sorozat?

175
Titkos invázió

Szerdán véget ért a Marvel Studios legújabb sorozatának első évada, a Titkos invázió, amely hiába tűnt az egyik legkomolyabb Marvel-szériának, sajnos egy kihagyott ziccer lett a sorozat. A Disney Plus sorozat a Titkos invázió képregényeket veszi alapul, ami röviden arról szól, hogy a Skrullok hogyan szivárognak be az emberek közé és így akarják átvenni a hatalmat a Föld felett. Már maga a képregény is nagyon jó és rendkívül érdekes, és a sorozat is így indult, de sajnos egyre lejjebb ment a minőség a részek folyamán, főleg az évadzáró, ami a leggyengébb epizód lett.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

A sorozat rengeteg új karaktert mutatott be nekünk és persze voltak visszatérők is, például Everett Ross, Maria Hill, Nick Fury, Talos és Rhodes. Az új szereplők nagyon jól sikerültek, de voltak olyan, akikben sokkal több volt, mint amit kihoztak belőle, de ez az egész sorozatra igaz. Akik említésre méltó karakterek voltak, ők nem mások, mint G’iah és Gravik. Az utóbbi az egyik legjobb gonosztevő lehetett volna az MCU-ban, de szokásos módon megölték őt a sorozat fináléjában egy újabb CGI-harcban. Rengeteg volt a karakterben, hiszen nem ismerte a kegyelmet és folyton a bosszúra és a hatalomra fájt a foga. Kingsley Ben-Adir pedig eszméletlen jól hozta a karaktert.

Az Emilia Clark által megformált G’iah is egy nagyon jó szereplő volt és neki bizony van még jövője a Marvelnél, hiszen a fináléban az egyik legerősebb karakterré vált, mert ő is megkapta a Bosszúállók DNS-ét csak úgy, mint Gravik. Ez a koncepció érdekes volt, hogy a szérum segítségével az összes szuperhős erejével lesznek gazdagabbak azok, akik megkapják, azonban kár volt pont ebbe a sorozatba beleerőltetni, mert az előzetes információk szerint és egészen a fináléig úgy tűnt, hogy ebben a szériában nincsenek szuperhősök, és valljuk be, hogy sokkal jobban állt volna ez a sorozatnak, ha mellőzik a Bosszúállós elemet. Ennek hála pedig ismét egy CGI-harcot láthattunk Gravik és G’iah között, ami továbbra is rettentően unalmas volt és ezerszer láttuk már, sőt, még borzasztóan is nézett ki a küzdelem. Nick Fury-t pedig nagyon jó volt újra látni és Samuel L. Jacksonnak kiválóan áll a mára már megfáradt és idős Nick szerepe.

A sorozat kiemelkedő volt abból a szempontból, hogy sokkal másabb volt a hangvétele, mint az eddig Marvel tartalmaknak, amik Disney Plusra érkeztek. Ez nem gyerekeknek készült azt azért ki lehet jelenteni, mert akad egy-kettő brutálisabb jelenet, ami kiváló ötlet volt a rendezőktől és remélhetőleg több ilyen lesz, mert nagyon jól áll a Marvelnek. Továbbá itt a politika is előtérbe került, azon belül is az orosz-amerikai konfliktus. Tudjuk jól, ha valamelyik nagyhatalom megtámadná a másikat, akkor az világháborúhoz vezetne és a sorozatban a Skrullok is erre akarták építeni a tervüket. Érdekes volt úgy nézni egy sorozatot, hogy a mai világban is közel állunk egy ilyen eseményhez, de persze nem szabad összemosni a valóságot a fiktív világokkal, azonban érdekes párhuzam.

Titkos invázió

A Titkos invázió legnagyobb baja az az, hogy csak a szavakkal dobálóztak és semmi komoly nem történt. Rengeteg lehetőség lett volna a sorozatban és simán megtörténhetett volna egy harmadik világháború vagy egy kisebb-nagyobb konfliktus, ami elvezethetett volna minket egy következő évadhoz vagy egy filmhez, amiben lezárják a Skrullok szálát. Ez azonban szinte biztos, hogy fogunk valamilyen formában folytatást kapni a történethez, mert nem lett teljes egészében lezárva és ennek köszönhetően nem meglepő az sem, ha az emberben egy üres érzés maradt, miután végig nézte a szériát, na meg az sem véletlen, hogy ennyire pocsék lett az évadzáró. (Kevin Feige néhány éve már beszélt róla, hogy a Disney+ sorozata vezeti majd fel Rhodey saját mozifilmjét, és még az Amerikai kapitány 4. részhez is kapcsolódni fog a film, és a cselekményt ismerve már értjük, hogy miért tett ilyen kijelentést a Marvel Studios mindenese.) Szóval nem mert nagyot lépni a Marvel és mindig csak azt hallhattuk, hogy most jön a harmadik világháború, jönnek a Skrullok, atomháború lesz és bombázás fog következni. És mi lett ebből? Hát persze, hogy semmi. Nagyon bosszantó, hogy nem mer nagyot vállalni a stúdió, amiért nagy kár, mert egy ilyen történetben rengeteg lehetőség rejlik.

Összeségében a Titkos invázió egy eléggé megosztó Marvel-sorozat lett, amiben hiába volt rengeteg potenciál, sajnon nem sikerült jól megvalósítani és egyáltalán nem méltó adaptációja a képregényeknek. Ami biztos, hogy lesz folytatás, de csak remélni lehet, hogy jobban kifogják dolgozni a történetet.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.