Főoldal Filmek Samuel L. Jackson visszaemlékezett, mit csinált a Marvel Studios, amikor ellopták a Bosszúállók forgatókönyvét
Filmek

Samuel L. Jackson visszaemlékezett, mit csinált a Marvel Studios, amikor ellopták a Bosszúállók forgatókönyvét

A legnagyobb probléma az volt, hogy a színész neve ott virított a forgatókönyv lapjain.

462
Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios

Samuel L. Jackson hosszú idő után visszatért Nick Fury szerepében a héten bemutatott Titkos invázióban, ennek apropóján pedig a színész visszaemlékezett egy kínos esetre, amikor a Bosszúállók forgatókönyvének egy példányát ellopták, amin ott szerepelt a színész neve.

Manapság a Marvel Studios a legjobbak közzé tartozik, akik a megjelenés napjáig titokban tudják tartani egy-egy produkció sztoriját. Persze néha porszem kerül a gépezetbe, és szivárogtatnak, de arra is láttunk már példát a közelmúltban, hogy valaki a komplett szkriptet megosztja az egyik népszerű fórumon. Ezektől eltekintve a legtöbb esetben az utolsó pillanatig vissza tudják tartani az információkat.

Az Entertainment Weeklynek adott interjújában Samuel L. Jackson – aki a 2008-as Vasember után csatlakozott a franchise-hoz – arról beszélt, hogy milyen szintű titoktartás övezi a Marvel-munkáit. Ezek közé tartozik az is, hogy a biztonságiak lelövik azokat a drónokat, amelyek a forgatási helyszín fölé berepülnek, és felvételeket próbálnak készíteni.

“Lelőttek egyet” – erősítette meg a legendás színész. “És visszakövették az egyik drónt addig, ahol a fickó volt. Megtalálták, és igen, elkapták.”

Vannak ennél rosszabb példák is. Emlékszem, amikor a Bosszúállók forgatására készültünk, valaki kinyomtatott egy másolatot a forgatókönyvemből, amin rajta volt a vízjelem, és internetes eladásra bocsátotta.

Kanadában forgattam, és a Marvel egészen odáig jött. A produkciós irodában nyomtatták ki. Rájöttek, hogy ki volt az, a haver kilépett, elhagyta az országot. Felállítottak egy kamu vásárlást a forgatókönyvre, a csávó nem jelent meg. Őrület volt.

Samuel L. Jackson

Az interjúból nem derült ki, hogy végül mi lett a tolvajjal, de az biztos, hogy nagy veszteség érte volna a stúdiót, ha a kiszivárgott forgatókönyv példánya rossz kezekbe került volna, és megosztották volna a nyilvánosság előtt. Abban az időben a Bosszúállók volt a Marvel Studios első egymilliárd dolláros kasszasikere, és valószínűleg nem aratott volna akkora sikert, ha előzetesen felfedik a cselekményt, Hulk és Loki csatájától kezdve Coulson ügynök halálán át egészen Thanos bemutatkozásáig a stáblista közepén.

Nick Fury
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.