Főoldal Filmek Ryan Coogler ezzel a stáblista utáni jelenettel vezette volna fel Namort a Fekete Párduc végén
Filmek

Ryan Coogler ezzel a stáblista utáni jelenettel vezette volna fel Namort a Fekete Párduc végén

A rendező már az első film végén utalást adott volna Namor érkezésére.

349
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elárulta, hogy a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler egy stáblista utáni jelenetet tervezett a 2018-as filmhez, amiben utalást kaptunk volna Namor, a Torpedó MCU-debütálására. Végül nem ez történt, hiszen ha visszaemlékszünk, akkor a filmben az ENSZ-meghallgatáson Vakanda bejelenti segítségét a világnak.

Bármennyire is szívszorító, hogy Chadwick Boseman nem tér vissza T’Challa szerepében a Fekete Párducban: Vakanda, légy áldott! című folytatásban. A Marvel Studios egyik legtitokzatosabb projektjéről van szó, már csak azért is, hogy ki lesz az új Fekete Párduc, de sokan már attól lázba jönnek, hogy Namor, a Torpedó is bemutatkozik majd. A karaktert Tenorch Huerta kelti életre, ő lesz Atlantisz királya. A mexikói színész több érdekességet is megosztott a szerepéről, köztük megerősített egy teóriát, elárulta, hogy mikor megkapta a szerepet, még úszni sem tudott, és ezt egészen a forgatásig titkolta, mert különben a stúdió elvehette volna tőle a szerepet.

Namor, a Torpedó a film ellenlábasa lesz, ami összhangban van a képregényekkel, ahol a Fekete Párduccal korántsem szívélyes kapcsolatot ápolnak. Nagy kár, hogy a történet szempontjából nem ezt a viszályt dolgozzák fel, helyette az atlantiszi Vakandát veszi célba.

Az Empire magazinnak nyilatkozva Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elárulta, hogy a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler az első filmet egy utalással akarta befejezni.

Ryannek volt egy felvetése, hogy a Fekete Párduc végén legyen egy utalás. A kamera végigpásztázza a vakandai palotát, majd nedves lábnyomokat látnánk, amelyek a trónhoz vezetnek.

Kevin Feige

A felvezetés pazar lett volna, de tekintve arra, hogy mikor jött ki a Fekete Párduc, a jelenet nem állta volna meg a helyét. T’Challa útja egyenesen a Bosszúállók: Végtelen háborúba vezetett, majd a vakandai király is Thanos áldozatául esett. Öt évre elporladt, ami azt jelenti, hogy túl sokáig maradt volna megoldatlan ez a stáblista utáni jelenet. Az viszont világossá vált, hogy a rendezőnek a kezdetektől tervei voltak Namorral.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! november 11-én érkezik a mozikba.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események