Főoldal Filmek Rohamosztagosokkal próbálják betartatni a közösségi távolságtartást a Disney Springs kalandparkban
Filmek

Rohamosztagosokkal próbálják betartatni a közösségi távolságtartást a Disney Springs kalandparkban

TK 421-es, miért nincs a helyén?

446
Star Wars

A Walt Disney World kalandpark dolgozói kitalálták, hogy mire lehet még felhasználni a Star Wars franchise rohamosztagosait, miután lassan megnyitják majd a különböző vidámparkok kapuit a látogatók előtt, így megoldást kellett találni arra, hogy valahogy betartassák a közösségi távolságtartás szabályait a látogatók egészsége és biztonsága érdekében.

A Disney még március elején döntött úgy, hogy bezárják a kalandparkokat szerte az Egyesült Államokban. Most azonban néhány hónappal később, amikor több országban megfékezték a koronavírus-járványt, az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba, s ideje újraéleszteni a szórakoztató ipart is.

A hét elején már megnyitották az orlandoi Disney Springs kapuit a látogatók előtt, amiről az Entertainment Weekly is közölt képeket, hogy milyen hatalmas tömeg árasztotta el a kalandpark területét. A vendégek egészsége érdekében a Walt Disney World munkatársainak az a remek ötlete támadt, hogy vezényeljenek rohamosztagosokat a parkba, akik majd fegyelmezik a vendégeket, ha nem követik a szabályokat. A katonák felszólítják a látogatókat, hogy viseljenek maszkot és tartsák a legalább hat lépés távolságot egymástól, kerüljék el a betegség terjedését.

Ahogy a lenti videóban is látható, a rohamosztagosok folyamatosan járőröznek a látogatók között, földön és az erkélyekről is fürkészik a látogatókat, és ha veszélyes szituációt látnak, rászólnak a vendégekre. Az egyik rohamosztagos például azt mondta: „Maradj a szektorodban!”, amikor túl közel kerültek egymáshoz a vendégek. De olyan mondatra is figyelmesek lehetünk, hogy „Igen, szükségem lesz rád, hogy egy hím bantha távolságot tartsanak.” [ezek azok a különös teremtmények a Tatuinon, amiket a rohamosztagosok is használtak az Egy új reményben, s nagyjából 3,9 méter hosszú egy kifejlett állat], mire a másik azt felelt: „Vettem”. Teljesen alkalomszerűen az egyik rohamosztagos azt jegyezte meg, hogy „Néhány szép arcvédő ott lenn. Valószínűleg szebb, mint ezek a sisakok.” Klasszikus beszólások.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.