Főoldal Filmek Robert Rodriguez optimista, hogy egyszer elkészül az Alita: A harc angyala folytatása
Filmek

Robert Rodriguez optimista, hogy egyszer elkészül az Alita: A harc angyala folytatása

Hivatalos bejelentés továbbra sincs az Alita: A harc angyala folytatásával kapcsolatban, de jó hírek érkeztek.

366
Alita: A harc angyala

Továbbra is pletykálnak az Alita: A harc angyala folytatásának terveiről, de hivatalos bejelentés még nem született, hogy érkezne a második rész. 2022 év végén a rendező és James Cameron véresküvel pecsételték meg, hogy megcsinálják a második részt, ezután pedig Cameron többször is optimistán nyilatkozott a tervekről, így várjuk a nagy bejelentést. Erre tett utalást legújabb nyilatkozatában is Rodriguez, úgy tűnik, mozgolódás van a háttérben.

Az utóbbi időben sok szó esett egy lehetséges folytatásról, de mivel még nincs hivatalos hír arról, hogy a franchise-nak van-e jövője a Disney-nél, a 2019-es film folytatásáról szóló pletykákra még ne vegyünk mérget. Az elmúlt egy évben több ígéretes hírről is beszámoltak a film producerei, köztük James Cameron (aki eredetileg a film rendezője akart lenni, mielőtt átadta a stafétabotot Robert Rodrigueznek, hogy az Avatar folytatásaira koncentrálhasson) és Jon Landau.

Most a film rendezőjén volt a sor, aki szintén optimistán nyilatkozik arról, hogy a franchise kap még egy esélyt. A The Wrapnek adott interjújában elmondta, hogy minden a Disney-n múlik, hogy bizalmat szentelnek-e a folytatásnak.

Igen, Jim és én mindig arról beszélünk, hogy szívesen csinálnánk még egy Alitát. Azt a stúdiót [a 20th Century-t] megvette a másik stúdió [a Disney]. Most kezdenek el filmeket készíteni. De egy ideig a 20th Century nem csinált semmit a filmekkel [köztük az Alitával se]. Azt hiszem, már rájöttetek, hogy elkezdtek filmet gyártani az utóbbi években. Nagyon szeretnénk megcsinálni [a folytatást].

Robert Rodriguez

Az Alita: A harc angyala sikerrel szerepelt a kasszáknál, világszerte 405 millió dolláros bevétellel. A kritikusoktól azonban vegyes, de többnyire negatív kritikákat kapott. Cameron volt a film producere és társszerzője, ez pedig erős érv lehet amellett, hogy meggyőzzék a Disney-t a folytatásról, hiszen az egyik legnagyobb rendezőről van szó, aki éppen most termelt dollármilliárdokat a mikiegeres cégnek az Avatar: A víz útja című első folytatással.

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

A filmgyártás látnokai, James Cameron (Avatar) és Robert Rodriguez (Sin City – A bűn városa) forradalmi hősnőt alkottak az Alita: A harc angyala címszereplőjével, akit Az útvesztő-filmekből is ismert Rosa Salazar játszik. Partnerei Oscar-díjasok: Christoph Waltz, Jennifer Connelly és Mahershala Ali.

Alita: A harc angyala
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?