Alien: Covenant

Ridley Scott újabb Alien-filmet tervez

A rendező szerint sok a megválaszolatlan kérdés.

Miután az Alien franchise epizódjai 3 évtizeden keresztül rendezőről-rendezőre vándoroltak, 2012-ben ismét Ridley Scott vette kezébe az ikonikus sci-fi horrort. A történet szülőatyja ezúttal egy előzményszálat indított el, kezdve a Prometheus-szal, melyet a 2017-es Alien: Convenant követett. Annak ellenére, hogy egyik film sem aratott osztatlan sikert, a Los Angeles Times szerint Scott rátenne még egy lapáttal.

A kaliforniai lapnak adott interjújában Scott elmondta, hogy azt fontolgatja, milyen módon lehetne elérni, hogy az előzményfolytatás a lehető legjobban felvezesse az 1979-es klasszikust. Szerinte a franchise darabjai között túl nagyok az ugrások, gördülékenyebb történetvezetést szeretne.

A film készítésekor elsősorban olyan kérdések foglalkoztattak, mint; hogyan jött létre egy ilyen teremtmény, és miért utazik egy tojásokat szállító hadihajón? Mi a célja a járműnek és rakományának? Erre keressük a választ – ki, miért és milyen célból?Ridley Scott

Noha ez nem feltétlenül mond ellent a Convenant folytatásáról szóló korábbi megbeszéléseknek, úgy tűnik Scott kissé megváltoztatta elképzeléseit. Eredetileg a mesterséges intelligencia további veszélyeinek feltárásával hidalta volna át az űrt az előzmények és az eredeti film között.

A 40-éve fennálló Alien-életműre igen rossz fényt vetne, ha beigazolódnának a TV-sorozatról szóló pletykák. Nem beszélve arról, hogy egy R-besorolású sorozatnak, mint az Alien vagy a Predator, valószínűleg nem lenne helye a Disney uralta Fox-on, főleg úgy, hogy az új részek minden szempontból alulmaradtak elődeikhez képest.

Total
23
Shares
Previous Article

Bejelentették a Project Cars 3-at

Next Article
WandaVision

Júliusban folytatódik a WandaVision-sorozat forgatása, miután Paul Bettany lemondott miatta egy rendezvényt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!