Főoldal Filmek Ridley Scott már a harmadik Alien-előzményfilmen dolgozik?
Filmek

Ridley Scott már a harmadik Alien-előzményfilmen dolgozik?

Az a hír járja, hogy Ridley Scott még mindig nem mondott le az Alien franchise előzményéről, sőt, ő írja és rendezi az Alien: Covenant folytatását.

735
Alien: Covenant

Az a hír járja, hogy Ridley Scott még mindig nem mondott le az Alien franchise előzményéről, sőt, ő írja és rendezi az Alien: Covenant folytatását.

Jó úton haladunk afelé, hogy valóban elkészüljön a 2012-es Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant folytatása, amire csak Alien: Awakening címen hivatkozott eddig a rendező. A legfrissebb hírek szerint a Disney nem szegi kedvét Ridley Scottnak, hiszen A nyolcadik utas: a Halál 40. évfordulója alkalmából olyan hírek érkeztek a Disneytől, hogy Ridley Scott írja és rendezi a legújabb Alien-filmet.

Ridley Scott múlt héten adott interjújában megerősítette, hogy a Disney továbbra sem szeretné nélkülözni az Alien rajongókat, így a jövőben biztosan készülnek majd új filmek, amikről jelenleg is folynak a tárgyalások. Arra pontosan nem derült fény, hogy mely alkotásokról van szó, esetleg a hónapok óta szóban forgó Alien: Awakeningről, vagy esetleg a Neill Blomkamp-féle Alien ötödik részről.

Eljutsz arra a pontra, mikor azt mondod, hogy „Rendben, ennek befellegzett.” Úgy gondolom, hogy az Alien vs. Predator egy ötlet volt. És nem vagyok biztos benne, hogy jól csinálták, de valahogy elhozták nekünk a fenevadat. Azt mondtam nekik: „Figyeljetek! Feltámaszthatjátok a szériát, de vissza kell mennünk és elölről kell kezdenünk egy előzményrésszel”. Így jutottunk el a Prometheushoz, ami valójában nem volt rossz darab, de tudjátok, nem voltak benne idegenek, kivéve a film végén. Úgy gondolok erre, mint az idegenek sziluettjére. Az Idegen egyedülállóan kötődik az Anyatermészethez. A farontó bogárhoz egyszerűen csak leszáll, lerakja tojásait a gyanútlan rovarokba, így ezzel valami olyat csinál, hogy az új élőlény gazdatestévé válik. Ez szörnyű, de ez történt. Nem lehet megismételni, mert egy idő után unalmassá válik a tréfa, tovább kell menned, hátad mögött hagyni ezt, és keresni a fejlődés lehetőségét. Keressük, hogy hová fejlődhetünk.

A Variety értesülései szerint a következő Alien-filmet ismét Ridley Scott fogja elkészíteni, aminek forgatókönyvén már dolgozik a filmrendező. Nem lehet tudni, hogy melyik alkotásról van szó, de könnyen elképzelhető, hogy továbbra is az Alien: Awakeningről beszélünk. A Disney hivatalosan még nem foglalt állást a témában, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az Alien-filmekről megjelent pletykákat, bár a közelmúltban már tett utalást a franchise jövőjére, mint ahogy sok más 20th Centruy Fox alkotásra, és nem utolsó sorában az R-besorolású filmek is szép jövő elé néznek.

Ridley Scott

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események