x
Close


Közelgő események

Filmek

Ridley Scott két Alien: Covenant-folytatásról beszélt, nem négyről

A rendező megmásította kijelentését, nem négy, hanem már csak kettő előzményfilmet szeretne rendezni A nyolcadik utas: a Halál előtt.

Ridley Scott két Alien: Covenant-folytatásról beszélt, nem négyről
  • Publishedmájus 11, 2017

A rendező megmásította kijelentését, nem négy, hanem már csak kettő előzményfilmet szeretne rendezni A nyolcadik utas: a Halál előtt.

A hétvégi Alien: Covenant sztárpremierén kapták mikrofonvégre Ridley Scott rendezőt, ahol megint utalt több Alien-filmre, de az év elején tett kijelentése ellenére itt már nem négy filmről, hanem csak kettőről beszélt. A Yahoo Movies korábbi beszélgetéséből megtudtuk, hogy az újabb előzményfilmet talán Awakening-nek nevezhetik – ezt tegnap tisztába tettük, és kiderült, hogy Neill Blomkamp filmje volt:

Nem tudom. Talán két filmet készítek, vagy még egyet, tényleg nem tudom.

Scott az interjúban beszélt a Prometheus hibáiról is, és beismerte, hogy hibázott a készítés alatt:

Fura módon a rajongók – az utolsó szó nem az övék – visszatükrözik a kétségeid, majd rádöbbensz, hogy tévedtél vagy igazad volt. Úgy gondolom, erre figyelni kell. Szerintem nem lennél képes jól dönteni, ha nem vennéd figyelembe a rajongók reakcióit.

A mostani kijelentésével nem csak mi, de szerintünk már maga a rendező is összezavarodott, hogy akkor merre felé is tart a franchise. Mikor 2012-ben bemutatták a Prometheust, tudtuk, hogy egy igazi előzményfilm lesz, és nem kap szerepet benne a Xenomorph. Végül nem teljesen így alakult, mert, ha nem is Xenomorphot, de új idegent láttunk a mozi végén. De a legfontosabb, hogy számtalan újabb kérdést tett fel, amikre választ követelünk a rendezőtől.

Az Alien: Covenant kritikánk már olvasható az oldalon, a film hazai bemutatója május 18-án lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.