Főoldal Filmek Rian Johnson megmagyarázza Luke fénykardjának rejtélyét
Filmek

Rian Johnson megmagyarázza Luke fénykardjának rejtélyét

Spoileres tartalom Az utolsó Jedik-ből.

796

Spoileres tartalom Az utolsó Jedik-ből.

A Star Wars utolsó epizódja tovább folytatta a Skywalker család egész univerzumra kiható történetét, de úgy, ahogy talán csak kevesen számítottak rá. A film kissé sötét, ugyanakkor nagyon vicces (egyesek szerint túl vicces is) és tartogat néhány egészen kellemetlen pillanatot is a hardcore Star Wars fanoknak.

A fogadtatás tehát elég vegyes, az internet népe a történetben lévő hibákon és Kylo Ren robusztus felsőtestén csámcsog. Sőt megszületett a KyloRenChallenge is, amiről a linkre való kattintás után olvashattok bővebben.

De a komolytalanságot félretéve, Rian Johnson rendező úgy gondolta, itt az ideje tisztába tenni egy a rajongók által sokszor említett érdekességet. Figyelem spoileres tartalom következik. A film utolsó jelenetében, amikor Kylo Ren és Luke Skywalker „összecsap”, az éles szeműek kiszúrhatták, hogy Luke nem a szokásos zöld színű lézerkardját használja, hanem egy kéket. Ez azért is érdekes, mert kék színűt utoljára Darth Vader forgatott, amit viszont elpusztítottak, így joggal vetődik fel a kérdés, akkor hogy is van ez? Íme a válasz:

Luke tulajdonképpen úgy alakítja a kivetülését, hogy a lehető legnagyobb hatással legyen Kylo-ra. Tudja hogy a fiú achilles pontja a harag, ezért is jeleníti meg magát fiatalabban, úgy ahogy Kylo utoljára látta őt a templomnál történt összetűzésük során. Illetve ez az oka annak is, hogy miért harcol a nagyapjának fénykardjával, amire Kylo korábban azt kiáltotta mikor Rey-nél volt, hogy „ez az enyém, ez hozzám tartozik””

Most, hogy ezt is tisztáztuk, nektek hogy tetszett a film?

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.