Rian Johnson

Rian Johnson azt állítja, hogy Az utolsó Jedik cím nem a Lucasfilm, hanem az ő ötlete volt

A franchise egyik legjobb címét kapta a VIII. rész.

A Disney tavaly zárta le a legendás Skywalker történetet a Skywalker korával, de egy évvel a bemutató után még mindig akadnak kérdések a Disney érában készült alkotásokról. A legmegosztóbb Star Wars-film rendezője, Rian Johnson most éppen arról mesélt, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik címet ő maga találta ki, s már a tervezés korai fázisában kipattant a fejéből.

Annak ellenére, hogy a film, a franchise egyik legmegosztóbb alkotása lett, a rajongók vagy szeretik vagy utálják, kár tagadni, hogy Az utolsó Jedik önmagában rendkívül izgalmasnak és nagyszerű ötletnek ígérkezett a messzi-messzi galaxisban. Sokan úgy gondolták, hogy a stúdió adta ezt a címet a folytatástrilógia második részének, azonban a filmrendező bevallotta, hogy már az alapkoncepció kidolgozása alatt megszületett.

Miközben a filmet vitatták meg a közösségi oldalon, megkérdezték a rendezőtől, hogy a Lucasfilm, vagy a Disney, vagy ő maga találta ki a filmcímet. Johnson röviden kifejtette, hogy nagyon korán jött a cím, amikor a folytatástrilógia második filmjének történetén dolgozott.

Nemcsak a film, hanem a cím is nagy fejtörést okozott 2017-ben, hiszen a bejelentés után kisebb felfordulást okozott a Jedi szó a címben. Az angolban a jedinek nincs többes száma, vagyis pont úgy jelenthet egyes és többes számot is. Bár a premier után a rendező elmondta, egy jediként kell gondolni a címre, több országban, köztük Magyarországon is többes számot kapott.

Total
21
Shares
Previous Article
007 Nincs idő meghalni

A Sony eltolja a 007 Nincs idő meghalni premierjét, a Warner Bros. pedig az HBO Max mellett voksolt, és VOD-formában jön a Tom és Jerry másik két film mellett?

Next Article

Íme a decemberi Game Pass felhozatal

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!