Főoldal Filmek Reboot készül Az útvesztő-trilógiából, de ezúttal jobb lesz
Filmek

Reboot készül Az útvesztő-trilógiából, de ezúttal jobb lesz

Visszaküldik Az útvesztő gyerekeit a mozikba.

640
Az útvesztő
Forrás: 20th Century Studios

Feltehetjük a kérdést, hogy nem túl korai még újra feldolgozni a nagysikerű Az útvesztő című könyvet? Hat évvel Az útvesztő eredeti filmtrilógia befejezése után a 20th Century Studios egy rebooton dolgozik.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a 20th Century Studios tárgyalásokat folytat arról, hogy az Alien: Covenant és a Transzcendens írója, Jack Palgen írja a reboot forgatókönyvét. A külföldi portál még azt is megtudta, hogy Wes Ball, a trilógia rendezője lesz a készülő film egyik producere.

Bár a film történetéről egyelőre kevés a részlet, a projekthez közel álló források a THR-nek elmondták, hogy a reboot inkább az eredeti trilógia történetének filmes folytatásaként fog működni, nem pedig annak újrameséléseként vagy közvetlen folytatásaként. A stúdió erőszeretettel dolgozza fel a régi produkciókat ebben a szellemben, gondoljunk csak a két éve bemutatott Préda című filmre, de akár a nyáron érkező Alien: Romulust is felhozhatnánk példaként; egyszóval nem ördögtől való, hogy visszaküldjék a mozikba a franchise-t.

A James Dashner sci-fi disztópikus regényei alapján készült filmben a film főszereplője, Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál – és sokan vannak ilyenek – mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Az eredeti Az útvesztő Dylan O’Brien színész főszereplésével 2014-ben került a mozikba. A trilógia zárófilmje, Az útvesztő: Halálkúra, egy év csúszással 2018-ban került a mozikba.

az utveszto 3 halalkura mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

14 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Alien Kingsman A majmok bolygója
Filmek

A Disney Alien, A majmok bolygója és Kingsman filmeken fog dolgozni

A Disney vezetői múlt éjjel a CinemaConon bejelentették, hogy életben tartják a...

New Thomas stills the maze runner 38864881 1280 720
Filmek

Most már hivatalosan is eltolták Az útvesztő zárórészét

Tavaly év végén sérült le a film hőse. Dylan O’Briant a forgatás...

Scorch Trials Courtesy of Temple HIll Entertainment
Filmek

Az útvesztő: Halálkúra: Komolyabb a gond, mint elsőre tűnt

Tavaly értesülhettünk először arról, hogy Az útvesztő sztárját forgatási baleset érte, de...