x
Sorozatok

Pontosan tudjuk, hogy mikor játszódik az Obi-Wan Kenobi Disney+ minisorozat

A D23 Expón bejelentett Obi-Wan Kenobi-sorozattal jó érzés fogott el, és most már azt is tudjuk, hogy mikor játszódik a sorozat.

Pontosan tudjuk, hogy mikor játszódik az Obi-Wan Kenobi Disney+ minisorozat
  • Publishedaugusztus 30, 2019

A D23 Expón bejelentett Obi-Wan Kenobi-sorozattal jó érzés fogott el, és most már azt is tudjuk, hogy mikor játszódik a sorozat.

A Disney múlt hétvégén a saját rendezésű D23 Expón megerősítette a hosszú hónapok óta pletykált Obi-Wan Kenobi visszatérését, melynek főszerepében azt az Ewan McGregort látjuk, akivel legutóbb a Star Wars: III. rész – A Sith-ek bosszújában láttuk Kenobi mester szerepében. Ám a korábbi hírekkel ellentétben nem antológiafilmben folytatják a jedimester sztoriját, hanem egy minisorozatban mesélik el, amit természetesen a Disney+ streamingszolgáltatón mutatnak be.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

Meglehetősen szűkszavúak voltak a bejelentés pillanatában, csak azt árulták el, hogy a sorozat cselekménye a Solo: Egy Star Wars-történet idején játszódik, most azonban megerősítették, hogy nyolc évvel járunk A Sith-ek bosszúja után, de még tizenegy évvel George Lucas klasszikus, eredeti trilógia első epizódja előtt. Lényegében a sorozatból azt fogjuk megtudni, hogy a száműzetésbe vonul jedimester mivel töltötte mindennapját a sivatagban.

Obi-Wan Kenobi remeteként élt a Tatooine homokbuckái között, miközben vigyázott Luke Skywalkerre, azonban a Solo-filmből tudjuk, hogy Darth Maul életben van, mi több, időközben a Vörös Hajnal bűnszervezet vezetőjévé vált. Jó eséllyel kapunk egy rövid utalást Kenobi mester legfőbb ellenfelére is, de nem ez szolgáltatja majd a sorozat fő témáját, hiszen a Star Wars: Lázadók animációs sorozat évekkel az élőszereplős sorozat után játszódik majd, amiben a két karakter pontot tett régi ügyére.

Obi-Wan Kenobi

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.