Főoldal Filmek Penge majdnem egy új tévésorozatot kapott Mahershala Ali érkezése előtt
Filmek

Penge majdnem egy új tévésorozatot kapott Mahershala Ali érkezése előtt

A jelek szerint a Marvel tényleg egy új Penge-filmen dolgozik, s nem sorozaton.

582
Penge

Még tavaly nyáron a San Diego-i Comic-Con alatt jelentették be, hogy az Oscar-díjas Mahershala Ali főszereplésével hamarosan Penge is csatlakozik a Marvel Moziverzum kötelékéhez. Egy-két morzsától eltekintve alig tudni valamit a projektről, bár a legújabb hírek szerint a korai tervek radikálisan eltértek attól, amit végül kapunk majd néhány év múlva. Eredetileg egy új sorozatban mutatták volna be Pengét.

A kétszeres Oscar-díjas színész nemrég a The Tight Rope podcast műsor vendége volt. A beszélgetés alatt Ali elárulta, hogy a 2016-2018 között a Netflix gyártású Luke Cage című sorozatban kapott szerepet, és szeretné ha egyszer egy másik produkcióban, vezető szerepben is kipróbálja magát. Kiderült ugyanis, hogy Pengéről szóló tévésorozat terve már évekkel ezelőtt szóba került.

Megcsináltam ezt a sorozatot a Netflixen, a Luke Cage nevezetűt. Szóval amikor ezt a műsort forgattuk, a premier napján az ügynökömhöz fordultam, és azt mondtam: ’Mit terveznek Pengével?’ Mert folyamatosan azt hallottam, hogy próbálják megtalálni az utat hozzá, hogy remake-t készítsenek belőle. Izgalmas volt számomra betölteni ezt a szerepet a Marvelnél, de nekem mindig is a film volt a célom. Tehát ez egy hosszú beszélgetési folyamat része volt, legalábbis a televíziós divízióban. Nagyon szerettünk volna egy tévésorozatot csinálni, de nem szükségtelenül, mivel próbálták megszerezni a jogokat, és néhány dolog jól haladt, szóval eltartott pár évig…

Mahershala Ali

Sokaknak csak a három Penge-film maradt meg, és talán most először olvasnak arról a 2006-os tévésorozatról, ami Pengéről szólt. A sorozat nagyon rövid életű volt, mindössze egy évadot készítettek belőle. Árulkodó, hogy még Wesley Snipes sem kapott szerepet benne, pedig máig őt azonosítják Penge szerepével. A tavalyi bejelentés után természetesen mindenki arról faggatta a színészt, miért nem ő kapta a szerepet, de Snipes csak annyit felelt a kérdésekre, hogy nem egy, hanem két projekten is dolgozik most a Marvellel, ami tökéletesen beleillik a stúdió jövőképébe.

Ahogy az a hétvégén már kiderült, a Marvel Studios bőszen keresi az írókat az új film élére, de még rendezőt is keríteni kell nekik, hogy elinduljon a folyamat. A dolgok állása szerint legkorábban 2023-ban találkozhatunk az új Pengével, de ahogy kinéz most a Disney naptára, azon sem lepődnénk meg, ha 4-5 öt évet kellene várnunk rá.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fantasztikus Négyes
Filmek

A Fantasztikus Négyes Lényét alakító színészt arról kérdezték: Hogyan készül a szerepre?

Ebon Moss-Bachrach nem akármilyen technikával készül A Fantasztikus Négyes szerepére.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...