Főoldal Filmek Patty Jenkins majdnem nemet mondott a Wonder Woman 1984 rendezésére
Filmek

Patty Jenkins majdnem nemet mondott a Wonder Woman 1984 rendezésére

És vajon visszatér a harmadik részre?

606
Wonder Woman 1984

A napokban mutatták be a világ szerencsésebb országaiban a Wonder Woman 1984 című filmet a mozikban, jövő héten pedig már VOD-formában is elérhető lesz a folytatás az HBO Max streamingszolgáltatón. Egyelőre jó kérdés, hogy hozzánk mikor érkezik az amazonok hercegnője, hiszen perpillanat bezáratták a mozikat, és az HBO Max csak Észak-Amerikában szolgáltat.

Még mielőtt Patty Jenkins lehetőséget kapott volna a Wonder Woman franchise élén, a Thor: Sötét világ stábjához csatlakozott, de kreatív különbségekre hivatkozva végül kihátrált a projekt mögül. A történtek után a Warner Bros. adott munkát Jenkinsnek, ahol lehetőséget kapott az első női szuperhősfilm elkészítésére Gal Gadot főszereplésével. Az első rész sikere után Patty Jenkins visszatért a folytatásra, de ehhez szerencse is kellett. A rendező a napokban mesélt arról, hogy a Wonder Woman sikere után majdnem nemet mondott a második részre, miután újratárgyalták a szerződését.

Az utóbbi időben Jenkins a figyelem középpontjába került, ez részben a Wonder Woman 1984 bemutatójának, valamint a múlt héten tett Disney bejelentésnek is köszönhető. Kathleen Kennedy múlt héten jelentette be, hogy Jenkins készíti a 2023-as Star Wars-filmet, s ezzel ő lesz az első női rendező, aki kipróbálhatja magát a messzi-messzi galaxisban. A Rogue Squadron projektről kérdezte a Happy Sad Confused, ahol azt is elárulta, hogy majdnem lemondott a visszatérésről, amikor szerződését tárgyalták.

Elindultam ki, majdnem kisétáltam. Még azt is mondtam, hogy szívesen elmegyek egy másik stúdióhoz, és negyed annyit keresek, mert alapvetően ez nem egy folytatás, de ez nem probléma. Érdekes, hogy karrierem alatt soha nem profitáltam a Wonder Womanig, és mindig megbékéltem ezzel a tudattal. Úgy voltam vele, hogy ’hé, megértettem’, de most ’figyelj, soha nem kerestem pénzt a karrierem alatt, mert mindig nálad volt a tőke és nem nálam. De most a helyzet az ellenkezőjére vált, mint ami korábban volt, szóval ideje az asztalra csapni’.

Patty Jenkins

Jenkins csak annyit akart elérni ezzel, hogy a férfi rendezőtársak mellett egyenlőként kezeljék a női rendezőket is. A rendező szerint a szuperhősök korában a rendezőtársak akár hétszer több gázsira tehetnek szert, mint a nők, és ezt elfogadhatatlannak tartja. A Wonder Woman bizonyította, hogy egy női rendezővel és egy női főszereplővel is lehet kasszát robbantani. Jenkins szerint végül azzal sikerült kiharcolnia a fizetésemelést, hogy határozott és céltudatos volt, és a stúdió végül beadta derekát, mert vele szerették volna elkészíteni a folytatást.

Wonder Woman Patty Jenkins
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...