x
Filmek

Patty Jenkins elárulta, hogy a Warner kérésére megváltoztatták a Wonder Woman befejezését

A stúdió jelentősebb befejezést kért a rendezőtől.

Patty Jenkins elárulta, hogy a Warner kérésére megváltoztatták a Wonder Woman befejezését
  • Publisheddecember 21, 2020

Az elmúlt időben már bebizonyosodott, hogy a Warner Bros. stúdió szeret beleszólni az alkotásokba. Nem volt ez máshogy a Wonder Womannél sem, ahogy arról Patty Jenkins most mesélt. A rendező elárulta, hogy az első résznél a stúdió kérésére megváltoztatták a befejezését. A Warner vezetői nagyobb volumenű befejezést gondoltak ki, ezért át kellett írni az utolsó felvonást.

Az első rész legnagyobb negatív kritikáit éppen az utolsó felvonás miatt kapta. Sokan azzal támadták, hogy túlzottan a Diana és Ares közötti harcra fókuszáltak a befejezésben, nem a karakterek kapták a főszerepet, hanem a VFX. Nagy galibát nem okozott, bár picit ellentmondott a film többi részével. Az amazonok hercegnője egy személyes eredettörténetet kapott, ahol a hangsúly a karakterek bemutatásán volt, nem pedig a látványon, ahogy azt a korábbi DC-filmeknél tapasztalhattuk. És valószínűleg ez szúrta a szemét a stúdiónak is.

Az amerikai IGN készített interjút a rendezővel, ahol Patty Jenkins elárulta, hogy szándékosan változtatták meg a Wonder Woman 1984 befejezését, miután az első résznél megakadályozták ebben, a folytatásnál sokkal személyesebb utolsó képsorokat kapott a film.

Az első film eredeti befejezése sokkal kisebb volt, de a stúdió az utolsó percben változtatást kért. És ez mindig egy kis morgolódást eredményezett, amiről beszéltek, és amivel egyetértettem, és mondtam a stúdiónak, hogy nincs időnk megcsinálni ezt. De megtörtént, úgy ahogy, és végül megszerettem, de eredetileg nem így végződött volna a film.

Patty Jenkins

Milyen ironikus, éppen abba a jelenetbe szólt bele a stúdió, ami a 2017-ben bemutatott filmnél a legtöbb kritikát kapta. Ismerős a helyzet igaz? Ennek ellenére a film nagyszerűre sikerült, kiváló kritikákat kapott, a rajongók is odáig voltak Gal Gadot főszereplésével készült alkotásért. Nincs ez máshogy a Wonder Woman 1984 esetében is, mert a többség szerette nagyon a folytatást. Kritikánkat már olvashatjátok a filmről.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.