Főoldal Filmek Patty Jenkins azt állítja, még mindig készülőben van a Star Wars: Rogue Squadron film
Filmek

Patty Jenkins azt állítja, még mindig készülőben van a Star Wars: Rogue Squadron film

Már igen nehéz követni, ki éppen mikor, mit állít.

265
Roque Squadron

Kathleen Kennedy a Lucasfilm elnöke, még 2020-ban több olyan projektet vázolt fel a cég befektetőinek, melyeknek azóta se híre, se hamva. Ezek közül az egyik a Rogue Squadron című film, melyet Patty Jenkins, a Wonder Woman-filmek rendezője irányított volna. Ezt akkor biztos tényként közölték, s még egy kis kedvcsináló rövidfilmet is kiadtak, melyben Jenkins az édesapjáról mesélt, aki vadászpilótaként ihlette a film elkészítésére. A premiert 2023 decemberére lőtték be, de elég hamar világossá vált, hogy komoly gondok lehetnek a projekt körül.

Eredetileg Matthew Robinsont kérték fel írónak, s itt meg is állt a történet. 2021-től kezdve egyre több hír látott napvilágot arról, hogy Robinson forgatókönyve folyamatos átdolgozásokon esik át, Jenkins a Wonder Woman 3. miatt nem is tudná leforgatni, még ha azzal el is készülnének, majd következett, hogy a film csúszik egy évet, s ezeket tetézte, hogy a Lucasfilm teljesen néma maradt az ügyben. Végül csupán 2022 szeptemberében vették ki hivatalosan a 2023-as naptárból. Tavaly áprilisban pedig szintén Kennedy állította, hogy talán sorozatként még megmentik a projektet. Most Patty Jenkins meglepő módon azt nyilatkozta, hogy még mindig játékban van, s erre még a tavalyi sztrájkok előtt szerződést kötött a Lucasfilmmel.

 „Amikor otthagytam a Star Warst, hogy megcsináljam a Wonder Woman 3-at, azt gondoltam, hogy talán utána visszatérek a Star Wars világához. Szóval kötöttünk egy szerződést, hogy ez megtörténjen, de én azt hittem megcsinálom a Wonder Womant. Amikor az elúszott, a Lucasfilm és én úgy gondoltuk, hogy be kell fejeznünk ezt a projektet” – nyilatkozta a Talking Pictures podkasztnak. Sajnos ez pont akkor történt, mikor a sztrájkok elkezdődtek. Szóval most tartozom a film vázlatával, meglátjuk, mi lesz belőle. Nehéz, s nekik is nehéz dolguk van, hogy mihez nyúljanak először. Más rendezők is munkálkodnak, de én most újra a Rogue Squadronon dolgozom, és majd meglátjuk, hogyan alakul.

Mikor a Wonder Woman 2 után James Gunn és Peter Safran menesztették a rendezőnőt a DC berkeiből, Jenkins szintén úgy nyilatkozott, hogy nem adta fel a Rogue Squadront, pedig akkoriban a csúszás fő okai között felhozták azt is, hogy mennyire nehéz együtt dolgozni vele. Azóta már a legtöbben eltemették a filmet, Taika Waititi és Rian Johnson készülő Star Wars filmjei mellé. Ráadásul az elkövetkezendő évekre elvileg négy Star Wars film van bejelentve, s még ezek körül is áll a bál, így kész csoda lenne, hogyha tényleg számolnának a Legendák-történetek ihlette pilótasztrorival. Mindenesetre, ha készül, továbbra is csak a munkálatok elején jár a projekt, így nem valószínű, hogy a közeljövőben számíthatunk rá, formátumtól függetlenül.

Rogue Squadron
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?