Wide Screen
Image default
Filmek

Obi-Wan okolható azért, amiért Anakin Skywalker átállt a Sötét Oldalra?

Úgy tűnik, hogy Obi-Wan Kenobi mégsem volt olyan jó jedimester, mint azt korábban gondoltuk, és valójában ő okolható azért, amiért Anakinból Darth Vader lett.

Úgy tűnik, hogy Obi-Wan Kenobi mégsem volt olyan jó jedimester, mint azt korábban gondoltuk, és valójában ő okolható azért, amiért Anakinból Darth Vader lett.

Anakin Skywalker bukása és Darth Vader születése a Star Wars franchise egyik központi eleme volt mindig is. A kánonban Obi-Wan Kenobi önhittsége és büszkesége miatt önmagát hibáztatta, ennek ellenére sokat nem tudtunk meg arról, hogy valójában milyen mester volt Obi-Wan. A Star Wars: Episode II – A klónok támadása idején Kenobi éppen hogy mestere lett Anakinnak, majd A klónok háborúja alatt inkább az Anakin és Ahsoka párosra összpontosítottak a készítők, így sokat abból sem tudtunk meg Anakin és Kenobi kapcsolatáról.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Yoda

Most azonban az Age of Republic: Obi-Wan Kenobi képregényből kiderült, hogy valójában milyen mester is volt Kenobi. Röviddel a Star Wars: A baljós árnyak eseményei után járunk, amikor Obi-Wan megkezdte Anakin kiképzését. Az ifjú padawan már az első percekben érzi, hogy valami nincs rendben mesterével, Kenobi kényelmetlenül érzi magát a szituációban, azonban Anakin nem tud segíteni. A filmből megtudjuk, hogy Kenobi csak azért vállalta el Anakin kiképzését, mert Qui-Gon Jinn megkérte rá halála előtt. Obi-Wan nem érzi magát kész a feladatra, szerinte nem méltó a feladatra. Nem tudja kezelni a helyzetet, nem érzi, hogyan lehetne jobb mester, miközben végig abban a hitben van, hogy Anakin igazi mestere nem is ő, hanem Qui-Gon.

Úgy tűnik, hogy Kenobi először vonakodott attól, hogy Anakint magával vigye a küldetésekre, inkább otthon hagyta padawanját Coruscanton, hogy más padawanokkal együtt gyakoroljon. Ez azonban nem tetszett Yodának, aki erőltette Obi-Want, hogy magával vigye Anakint a terepre. Kenobi azzal érvelt, hogy még tanítványának fejlődnie kell, amivel Yoda egyetértett, de végül sikerül meggyőznie Kenobit arról, hogy padawannak mestere mellett a helye. Később mindezt Kenobi úgy adta elő Anakinnak, hogy „Yoda mester egyetértett, itt az idő”, mialatt nem éreztette, hogy Yoda vagy a Jedi Tanács támogatná őt ebben.

Star Wars Obi-Wan Kenobi Yoda

Obi-Wan Kenobi elhitette Anakinnal, hogy ő az egyetlen, aki az oldalán áll, szemben a Jedi Tanáccsal, akik jóváhagyhatják, hogy Anakin felkészült a próbára. Ezek a félmondatok elegek voltak ahhoz, hogy később Palpatine könnyedén a Jedi Rend ellen fordítsa Anakint. Szóval Kenobi később hiába hibáztatta magát arroganciájáért és makacsságáért, inkább azért bukott meg mesterként, mert nem hitt eléggé magában és Anakinban, és ezt nem volt képes beismerni.

Még több a témában...

A hírek szerint az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban akár még Ahsoka is szerepelhet

Kévés Bence Mihály

Egyre valószínűbb, hogy készülőben van az Ahsoka Tano Disney+ sorozata

Kévés Bence Mihály

FEJTÁGÍTÓ: A Star Wars kánon már elmagyarázta, Boba Fett hogyan maradt életben A Jedi visszatér után

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat