x
Filmek

Nyomós oka lehet, hogy miért Ben Affleck játssza Batmant az Aquaman 2. részében Michael Keaton helyett

Logikus és észszerű döntés áll Ben Affleck visszatérése mögött.

Nyomós oka lehet, hogy miért Ben Affleck játssza Batmant az Aquaman 2. részében Michael Keaton helyett
  • Publishedjúlius 30, 2022

Néhány robbant a hír, miszerint Ben Affleck visszatér Batman szerepébe az Aquaman és az elveszett királyság című folytatásban. A hír nagy meglepetésként érte a rajongókat, főleg azok után, hogy a hiedelem szerint a színész csak azért tért vissza a Flashben, hogy végleg búcsút vegyen Bruce Wayne-től.

Azok után, hogy a hírek szerint Ben Affleck újra Batman szerepét fogja játszani az Aquaman folytatásában, egy pletyka szerint ugyanis eredetileg a filmben Michael Keaton visszatérő Batmanjét láttuk volna, és a helyére ugrik be Affleck csak. Úgy tudjuk, hogy ezzel az új filmmel lényegében az új DC Extended Universe alapkövét fektetik le, ahol Michael Keaton váltja majd Afflecket a Sötét lovag szerepében. Ezt a Batgirl forgatási fotói is megerősítették, ahol szintén kiszúrhattuk Keatont.

Egy nem várt problémával találta szembe magát azonban a Warner Bros., mégpedig azzal, hogy sokat variáltak a megjelenési időpontokkal, a naptárban felcserélődött az Aquaman és az elveszett királyság és a Flash azzal, hogy a film 2023-ra tolódott. Na már most, annak abszolút semmi értelme nem lett volna, hogy Keaton cameo jelenetét azután vetítik le, hogy már visszatért egy másik filmben.

A bennfentes KC Walsh szerint “[Úgy tűnik], hogy a [Michael Keaton] jeleneteket Affleckkel helyettesítik, emlékezzünk, hogy [az Aquaman és az elveszett királyság] eredetileg a Flash után jött volna ki, és a közönséget összezavarta volna [Keaton] szereplése”.

Már korábban is beszéltek arról, hogy Keaton felbukkanhat az Aquaman és az elveszett királyságban, miközben egy másik szálon arról kezdtek pletykálni, hogy a Warner Bros. egy Crisis on Infinite Earths-filmet tervez. Nagy szüksége van a DCEU-nak egy rebootra, de hogy a stúdió mennyire változtatott a terveken Ezra Miller körül kialakult kínos esetek, még nem tudni.

Meglepő, hogy Affleck beleegyezett Keaton helyettesítésébe, de a Zack Snyder: Az Igazság Ligája és a rajongók szeretete után talán érthető, hogy miért mondott igent arra a szerepre, ami kis híján a karrierjébe került.

Az Aquaman és az elveszett királyság 2023. március 17-én kerül a mozikba.

Batman
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.