Főoldal Filmek Nicolas Cage nincs elragadtatva a Flash: A Villám jelenetétől, és a mesterséges intelligenciáról sincs jó véleménye
Filmek

Nicolas Cage nincs elragadtatva a Flash: A Villám jelenetétől, és a mesterséges intelligenciáról sincs jó véleménye

Nicolas Cage egy rövid vendégszerepre beugrott a Flash: A Villámba, de nem tetszett, amit látott.

629
Flash: A Villám
Forrás: Warner Bros.

Sok szép és nagy dolgot mondtak a Flash: A Villám premierje előtt, de talán az egyik legismertebb, hogy ez lesz minden idők legjobb képregényfilmje. A Warner Bros. kampányában mindent bevetett, még Tom Cruise neve is felmerült, hogy mennyire odáig volt a filmért, amit otthonában nézett meg a bemutató előtt. A DC Studios filmje azonban csalódást okozott, nem váltotta meg a világot, és a stúdió egyik legnagyobb bukását hozta össze.

A címszereplő Flash mellett sokan mások is felbukkantak még a filmben, mint például Supergirl, a Michael Keaton által alakított Batman, de több vendégszereplőt is láttunk. Nicolas Cage cameója volt az egyik ilyen jelenet, amitől a színész finoman fogalmazva sem volt elragadtatva, bevallása szerint ez nem az a jelenet volt, amit évekkel korábban felvettek.

“Amikor elmentem megnézni a filmet, egy óriási pókkal harcoltam. Nem ezt forgattuk le” – mondta a Yahoo! Entertainmentnek. “Nem ezt csináltam.” A kérdéses jelenetre a film végén kerül sor, a csúcspontot jelentő Chronobowl-csatában, amikor Barry Allen (Ezra Miller) bepillantást nyer a multiverzum különböző világaiba. Az egyik világban Nicolas Cage tűnik fel Supermanként, ami egyben utalás Tim Burton filmjére, amely soha nem készült el. Abban a filmben Cage játszotta volna az Acélembert.

Az interjúban Nicolas Cage cáfolta a pletykákat, hogy azt a jelenetet a Superman Lives archívumából ásták elő. “Mindenekelőtt ott voltam a forgatáson” – jelentette ki Cage. “Tényleg sok időt fektettek a ruha megépítésébe” – ismerte el, amellyel a produkció mögött álló erőfeszítésekre utalt. A film rendezőjét, Andy Muschiettit is dicsérte a korábbi munkájáért: “Szerintem [Andy] egy fantasztikus rendező… és imádtam az AZ-filmeket”.

“Nem volt párbeszéd [így] a szememmel kellett közvetítenem az érzelmeket. Szóval ezt tettem. Talán három órát voltam a forgatáson” – tette hozzá a színész. Bár ő sem tudja, hogy pontosan mit csináltak a leforgatott jelenettel, de nem gondolja, hogy mesterséges intelligenciával alakították volna át a felvett jelenetet. Ugyanakkor Cage osztja Tim Burton véleményét, aki nyíltan kritizálta, hogy a mesterséges intelligenciának helye lenne a filmkészítésben.

Cage hangsúlyozta, hogy bár CGI-t alkalmaztak a megfiatalítására, de “nem hiszem, hogy [mesterséges intelligenciával csinálták a jelenetet]… CGI volt… és én egy pókkal harcolok. Semmi ilyesmit nem csináltam, szóval nem tudom, mi történt ott. Szó szerint elmentem forgatni egy jelenetet, talán egy órán keresztül a ruhámban, egy univerzum pusztulását nézve, és megpróbáltam átadni a veszteség, a szomorúság és a rémület érzéseit a szememben. Ez minden, amit tettem.”

Nicolas Cage Superman The Flash Movie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események