Főoldal Filmek A képregényfilmek legnagyobb bukása lett a Flash: A Villám
Filmek

A képregényfilmek legnagyobb bukása lett a Flash: A Villám

A Warner Bros. óriási sokat bukott a Flash: A Villámon.

229
Flash - A Villám

A Warner Bros. Discovery nagy reményeket fűzött az Ezra Miller főszereplésével készült Flash: A Villám filmjéhez. A premier előtt olyan nagy szavakkal jellemezték Andy Muschietti filmjét, mint a valaha készült legjobb szuperhősfilm, és kezdetben úgy tűnt, hogy ezzel indul a teljesen újjáépített DC Univerzum, ám a csalódást keltő bemutató után erről gyorsan lemondott a DC Studios.

Kezdetben optimistán vártuk a filmet, az első reakciók alapján bizakodtunk, ám amikor április végén láttuk a filmet, már kevésbé voltunk pozitívak a DC Univerzum jövőjével kapcsolatban. Gyorsan körvonalazódott, hogy a Flash felejtős, ha értékelhető univerzumot szeretnének felépíteni, mivel a karakterek bemutatása, a vizuális megjelenítés és még a történetmesélés is hagyott kívánnivalót maga után.

Majd jött a bemutató hete, amikor minden vezető a kardjába dőlt, annyira pocsék számokat hozott a film az első héten, a következő hetekben pedig szinte eltűnt a bevételi listákról. A Flash: A Villám világszerte csalódást keltő 268 millió dolláros bevétellel zárt a mozikban, és ezzel hivatalosan is a képregény/szuperhősfilmek történetének egyik legnagyobb bukása lett.

Tisztában voltunk azzal, hogy a film nagyon kiábrándítóan teljesített a mozipénztáraknál, de most, hogy a film végleges globális eredményei is megérkeztek, láthatjuk, hogy a Skarlátvörös szuperhősnek a szólófilmje milyen kevés pénzt hozott a mozikban.

A film költségvetése a hírek szerint több mint 200 millió dollár volt, de ez még a reklámköltségek nélkül értendő. Bár nem tudjuk, hogy mennyit költöttek a filmre még, de elemzők szerint a filmnek 300-400 millió dollár közötti bevételt kellett volna elérnie ahhoz, hogy a nullszaldót elérje. A filmet több mozi műsoráról levették már, az utóbbi hetekben pedig fizetős VOD-csatornákon nézhettük Barry Allen kalandját a multiverzumban. Örömre nem volt oka a stúdiónak, de bizakodó volt, mert kezdetben a VOD-lista élén volt, de hamarosan onnan is lecsúszott.

Világok ütköznek össze, amikor a szupergyorsnál is gyorsabb Barry (Ezra Miller) arra használja a szupererejét, hogy visszafusson a múltba – reméli, hogy ha ott változtat, a jelen is más lesz. Csak a családja sorsát akarja jobbá tenni, a szülein szeretne segíteni, de sajnos, megtörténik, amiért nekirugaszkodott: megváltoztatja a jelent. Egy újfajta valóság csapdájába esik. Ebben Zod tábornok visszatér, és a Föld elpusztításával fenyeget, de nincsenek szuperhősök, akik az emberiség segítségére siethetnének. Ha meg akarja menteni a világot, amiben élt, és vissza akar térni a jövőbe, amit remél, Barrynek futnia kell. Különleges gyorsasága segítségével elő kell kerítenie azokat a szuperhősöket, akik segíthetnek a bajban. De nem pont azokat találja, akikért indult. És nem biztos, hogy az ő önfeláldozása elég hozzá, hogy helyretolja a kizökkent valóságot.

Flash: A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pingvin
Sorozatok

Hamarabb jöhet a Batman előzménysorozata, a Pingvin

A vártnál előbb lehet a Pingvin bemutatója.

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...