Főoldal Filmek Miles Teller álmondása alapján minden Tom Cruiseon múlik, készül-e újabb folytatás a Top Gunhoz
Filmek

Miles Teller álmondása alapján minden Tom Cruiseon múlik, készül-e újabb folytatás a Top Gunhoz

De vajon Tom Cruise akarja még a sebességet?

156
Top Gun: Maverick

Miles Teller Roostert, Anthony Edwards Goose fiát játszotta a Top Gun: Maverick című folytatásban. Az 1986-os Top Gun egy meglepő folytatással állt elő, amelyben visszatért Tom Cruise Maverick szerepében, Anthony Edwards alakította Goose-t és természetesen Val Kilmer a Jégembert. Az ismerős arcok mellett a vadászpilóták jövő nemzedékét mutatta be a film, akiket ki más, mint Tom Cruise tanított be.

Bizonyos értelemben, a második rész jobb lett, mint az első volt. A dráma a tetőfokra hágott és szédítően látványos akcióból sem volt hiány, nem utolsó sorban pedig bombasikert hozott a film. Cruise karrierjének legjövedelmezőbb alkotása lett, ami több héten keresztül vezette a jegyeladási listákat világszerte. Szóval felmerül a kérdés, egy ilyen sikertörténet után készül-e újabb rész. Erre a kérdésre szeretett volna választ kapni az Entertainment Tonight riportere is Tellertől. A fiatal színész csak annyit felelt, hogy “volt néhány beszélgetésem [Tom Cruise-zal] erről. Majd meglátjuk”.

A rajongók kétségtelenül szívesen beülnének egy újabb kalandra, de óriási kockázat van benne. Ez nem az a franchise, amiből csak úgy trilógiát lehet elmesélni, hiszen már a második rész is ismételte önmagát – a vadászpilóták élete elég egyhangú. Kockázatos lenne egy ilyen siker után előállni egy harmadik filmmel, ami könnyen lehet bukás is. Sok filmnél láttuk már, hogy a siker meghozta a kedved egy újabb részre, s milyen kudarc volt. A Top Gun: Maverick ugyanebbe a sémába eshet bele, főleg a hatalmas kasszasikere miatt, és most arról folyik a vita, hogy meg kellene-e csinálni újra. Őszintén szólva, nem gondolnánk, hogy szükségünk lenne a folytatásra, hiszen a történetet szépen lezárják, nem hagynak elvarratlan szálakat a film végén.

Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy a választást arra az emberre bízzák, aki bízott a folytatásban, és ilyen magasra emelte a franchise-t, és ez nem más, mint Tom Cruise. Ez egy okos döntésnek döntés, mivel a film kötődik hozzá, Maverick nélkül nincs Top Gun. Szerintünk Cruise van annyira bölcs, hogy belátja ennek a kockázatát, hiszen Maverick teljesítette a küldetést és megtalálta a boldogságot is a film végén, értelmét nem látnánk, hogy visszahozzák a harmadik részre.

Szóval egy harmadik Top Gun-film csak azért, mert a Top Gun: Maverick olyan jó volt, az kevés, mert a folytatást az tette olyan különlegessé, hogy összerakták a történetet, működött, és évekkel később is bátran emeljük majd a polcról a filmet.

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Filmek

Elhalasztották a Mission: Impossible 8. bemutatóját

Egy lehetetlen küldetés lett volna tartani a Mission: Impossible 8. bemutatóját.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Filmek

Tom Cruise egy gyerekkori történetet mesélt, ami bizonyítja, hogy vérbeli kaszkadőrnek született

Tom Cruise gyerekkorában kezdődött a kaszkadőrmutatványok utáni rajongása.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Filmek

Tom Cruise ellene volt, hogy cliffhanger legyen a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész végén

A film rendezője hosszasan beszélt a befejezésről, hogy mit tartottak fontosnak.