Főoldal Filmek Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért
Filmek

Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért

Tom Cruise megállíthatatlan, újabb hétvégén zárt a Box Office első helyén az USA-ban.

332
Top Gun: Maverick
Forrás: Paramount Pictures

Tom Cruise valaha volt legjövedelmezőbb alkotását még május végén mutatták be a mozikban, de tartja magát az első helyen. Múlt héten debütált az Elvis életrajzi film, és a két film osztozott az amerikai jegybevételi lista első helyéért. Mindkét film 30,5M dollár hozott a tengerentúlon a mozikban.

A Variety és a Box Office Mojo beszámolója szerint a Top Gun: Maverick jelenleg egy hajszállal, de vezet a jegyeladásokban. A filmből múlt hétvégén 30 500 176 dollár összegben értékesítettek a pénztáraknál, és ezzel gyakorlatilag ötödik hétvégén utalja a listát. A hétvégén debütáló Elvis 30 500 000 dollárral zárt, alig maradt el Tom Cruise legújabb filmjétől. Az Elvis nemzetközileg másik 51 piacról további 20 millió dollárt kaszált, és eddig 50,5 millió dolláros mérleggel rendelkezik a globális jegybevételi listán.

Egészen elképesztő, hogy mennyire jól teljesít a Top Gun: Maverick a kasszáknál, és már 521 millió dollár összejött az amerikai mozikban. A globális jegypénztáraknál is átlépte az áhított 1 milliárd dolláros határt, és 2022-ben a legtöbb bevételt hozó film lett, valamint az első film, amely átlépte az 1 milliárd dollárt, mióta a Pókember: Nincs visszaút című filmet bemutatták a mozikban tavaly decemberben. A Marvel Studios és a Sony Pictures közös produkciója összesen 1,9 milliárd dollárt termelt.

A Top Gun: Maverick és az Elvis egyaránt lenyomta a Jurassic World: Világuralom című filmet, amely az elmúlt két hétvégén az első helyen állt, és most a harmadik helyre csúszott vissza. A trilógia befejező része mindössze 26,4M dollárt hozott a múlt héten. A film a tengerentúlon már átlépte a 300 millió dolláros határt, globálisan pedig 746,6M dollárt tapossa.

A szintén ezen a hétvégén debütált A fekete telefon 23,3 millió dolláros hazai bevételével a negyedik helyen végzett. Az Államokon kívül 13,4 millió dollárt hozott Scott Derrickson rendező filmje, és globális összbevétele 35,8 millió dollárra nőtt. A film gyártási költségvetése mindössze 18 millió dollárba fájt, szóval már borítékolható a siker.

A Lightyear 17,7 millió dollárral zárta az első öt helyet, de 65%-kal visszaesett a nyitóhétvégéhez képest, ami elég rossz mutató. Az animációs rajzfilm Észak-Amerikában 88 millió dollárnál jár, a globális jegypénztáraknál pedig másik 152,4 millió dollárt hozott.

Top Gun: Maverick

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...