x
Filmek

Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért

Tom Cruise megállíthatatlan, újabb hétvégén zárt a Box Office első helyén az USA-ban.

Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért
  • Publishedjúnius 27, 2022

Tom Cruise valaha volt legjövedelmezőbb alkotását még május végén mutatták be a mozikban, de tartja magát az első helyen. Múlt héten debütált az Elvis életrajzi film, és a két film osztozott az amerikai jegybevételi lista első helyéért. Mindkét film 30,5M dollár hozott a tengerentúlon a mozikban.

A Variety és a Box Office Mojo beszámolója szerint a Top Gun: Maverick jelenleg egy hajszállal, de vezet a jegyeladásokban. A filmből múlt hétvégén 30 500 176 dollár összegben értékesítettek a pénztáraknál, és ezzel gyakorlatilag ötödik hétvégén utalja a listát. A hétvégén debütáló Elvis 30 500 000 dollárral zárt, alig maradt el Tom Cruise legújabb filmjétől. Az Elvis nemzetközileg másik 51 piacról további 20 millió dollárt kaszált, és eddig 50,5 millió dolláros mérleggel rendelkezik a globális jegybevételi listán.

Egészen elképesztő, hogy mennyire jól teljesít a Top Gun: Maverick a kasszáknál, és már 521 millió dollár összejött az amerikai mozikban. A globális jegypénztáraknál is átlépte az áhított 1 milliárd dolláros határt, és 2022-ben a legtöbb bevételt hozó film lett, valamint az első film, amely átlépte az 1 milliárd dollárt, mióta a Pókember: Nincs visszaút című filmet bemutatták a mozikban tavaly decemberben. A Marvel Studios és a Sony Pictures közös produkciója összesen 1,9 milliárd dollárt termelt.

A Top Gun: Maverick és az Elvis egyaránt lenyomta a Jurassic World: Világuralom című filmet, amely az elmúlt két hétvégén az első helyen állt, és most a harmadik helyre csúszott vissza. A trilógia befejező része mindössze 26,4M dollárt hozott a múlt héten. A film a tengerentúlon már átlépte a 300 millió dolláros határt, globálisan pedig 746,6M dollárt tapossa.

A szintén ezen a hétvégén debütált A fekete telefon 23,3 millió dolláros hazai bevételével a negyedik helyen végzett. Az Államokon kívül 13,4 millió dollárt hozott Scott Derrickson rendező filmje, és globális összbevétele 35,8 millió dollárra nőtt. A film gyártási költségvetése mindössze 18 millió dollárba fájt, szóval már borítékolható a siker.

A Lightyear 17,7 millió dollárral zárta az első öt helyet, de 65%-kal visszaesett a nyitóhétvégéhez képest, ami elég rossz mutató. Az animációs rajzfilm Észak-Amerikában 88 millió dollárnál jár, a globális jegypénztáraknál pedig másik 152,4 millió dollárt hozott.

Top Gun: Maverick
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.