Főoldal Filmek Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért
Filmek

Box Office: Holtverseny alakult ki a Top Gun: Maverick és az Elvis között az első helyért

Tom Cruise megállíthatatlan, újabb hétvégén zárt a Box Office első helyén az USA-ban.

50
Top Gun: Maverick

Tom Cruise valaha volt legjövedelmezőbb alkotását még május végén mutatták be a mozikban, de tartja magát az első helyen. Múlt héten debütált az Elvis életrajzi film, és a két film osztozott az amerikai jegybevételi lista első helyéért. Mindkét film 30,5M dollár hozott a tengerentúlon a mozikban.

A Variety és a Box Office Mojo beszámolója szerint a Top Gun: Maverick jelenleg egy hajszállal, de vezet a jegyeladásokban. A filmből múlt hétvégén 30 500 176 dollár összegben értékesítettek a pénztáraknál, és ezzel gyakorlatilag ötödik hétvégén utalja a listát. A hétvégén debütáló Elvis 30 500 000 dollárral zárt, alig maradt el Tom Cruise legújabb filmjétől. Az Elvis nemzetközileg másik 51 piacról további 20 millió dollárt kaszált, és eddig 50,5 millió dolláros mérleggel rendelkezik a globális jegybevételi listán.

Egészen elképesztő, hogy mennyire jól teljesít a Top Gun: Maverick a kasszáknál, és már 521 millió dollár összejött az amerikai mozikban. A globális jegypénztáraknál is átlépte az áhított 1 milliárd dolláros határt, és 2022-ben a legtöbb bevételt hozó film lett, valamint az első film, amely átlépte az 1 milliárd dollárt, mióta a Pókember: Nincs visszaút című filmet bemutatták a mozikban tavaly decemberben. A Marvel Studios és a Sony Pictures közös produkciója összesen 1,9 milliárd dollárt termelt.

A Top Gun: Maverick és az Elvis egyaránt lenyomta a Jurassic World: Világuralom című filmet, amely az elmúlt két hétvégén az első helyen állt, és most a harmadik helyre csúszott vissza. A trilógia befejező része mindössze 26,4M dollárt hozott a múlt héten. A film a tengerentúlon már átlépte a 300 millió dolláros határt, globálisan pedig 746,6M dollárt tapossa.

A szintén ezen a hétvégén debütált A fekete telefon 23,3 millió dolláros hazai bevételével a negyedik helyen végzett. Az Államokon kívül 13,4 millió dollárt hozott Scott Derrickson rendező filmje, és globális összbevétele 35,8 millió dollárra nőtt. A film gyártási költségvetése mindössze 18 millió dollárba fájt, szóval már borítékolható a siker.

A Lightyear 17,7 millió dollárral zárta az első öt helyet, de 65%-kal visszaesett a nyitóhétvégéhez képest, ami elég rossz mutató. Az animációs rajzfilm Észak-Amerikában 88 millió dollárnál jár, a globális jegypénztáraknál pedig másik 152,4 millió dollárt hozott.

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival lógott Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...