Wide Screen
Image default
Játékok

Miért nem lett idegen vagy nő Cal Kestis?

A Respawn egyik munkatársa megmagyarázza a főszereplő kiválasztásának indokát és a miértjét.

Mostanában nagyon nagy divat lett úgy a Star Wars háza táján, mint a világ egészén a gyengébbik nem képviselőit szerepeltetni és esetlegesen főszereplővé tenni egyes produktumokban. Elég csak megnézni az új trilógiában Rey-t vagy a Rogue One-ban Jynn Erso karakterét. Ilyen körülmények között furcsának hatott, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order-ben Cal Kestis egy fehér férfi. A Game Informer rákérdezett a miértre.

Stig Asmussen adott interjút az oldalnak, amelyben kitértek arra, hogy egyeseknek nem tetszik az újfent fehér férfi főszereplő a Star Wars univerzumban. Asmussen azonban egészen máshogyan látja a témát, szerinte az új filmekben Rey megtörte az erős férfi központú főszereplő bázist, így most már “szabad a pálya”. Persze, a Respawn-ban is felvetődött egy “más nemi identitású” karakter alkalmazása, azonban ezt gondolatot elvetették.

Ez a választás egyik részét megmagyarázza, azonban a Star Wars galaxisa bővelkedik különböző idegen lényekben. Miért nem egy olyat alkalmaztak? Asmussen szerint, egy saját fajtánkhoz tartozó entitáshoz sokkal közelebb tudunk kerülni, át tudjuk jobban élni a kalandját, ami egy ilyen sztori központú játéknál semmiképpen sem elhanyagolható tényező. Így valódi emberi kapcsolat fogja majd fűzni a játékost Cal Kestis-hez.

Még több a témában...

Dave Filoni A klónok háborúja egy újabb karakterére utalt, aki visszatérhet a The Mandalorian-sorozatban?

Kévés Bence Mihály

Boba Fett lehetett volna a Star Wars 1313 főszereplője

Sinka Tamás

Rosario Dawson főszereplésével akár egy önálló Ahasoka Tano élőszereplős Star Wars-sorozat is készülhet

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon