Főoldal Játékok Mi főztek ki a Microsoft boszorkánykonyhájában? Ezek az Xbox külsős nextgen játékai
JátékokBREAKING

Mi főztek ki a Microsoft boszorkánykonyhájában? Ezek az Xbox külsős nextgen játékai

Majd egy órán át mutogatta a Microsoft hogy milyen játékokat adnak ki partnereik az új Xboxra.

475

Majd egy órán át mutogatta a Microsoft hogy milyen játékokat adnak ki partnereik az új Xboxra.

Kissé önironikusan, kikacsintva, az új gépet hűtőként ábrázolva vezette fel a Microsoft az Xbox Series X-re érkező játékok bemutatóját az Inside Xbox aktuális, egy hete beharangozott epizódjában. Fontos, hogy ezúttal még csak a külsős cégek által gyártott tartalmakat láthattuk, a Microsoft Game Studios csapatai majd egy júliusi adásban mutatják meg, mivel készülnek az új masinára.

Mint az a mellékelt képen is látható, rengeteg cég munkálkodik mindenféle játékokon, ám ezek nagy része multiplatform, vagyis többségükkel valószínűleg máshol is találkozhatunk, játszhatunk majd.

Az első cím a Bright Memory: Infinite volt a kínai FYQD-Studio gondozásában. A játék előzménye már tavaly év elején megjelent PC-re, a folytatás láthatóan minden létező látványos vizuális megoldást felvonultat. Az FPS stílust közelharci elemekkel fűszerező játék trailerében volt minden: falon futás, időlassítás, autós üldözés – meglátjuk mi sül ki belőle.

A Codemasters meglepetést ígért az új autós játékukat illetően. Ha a cím nem is, a Dirt 5 settingje és stílusa viszont valóban elüt a sorozat előző részétől. Kevésbé veszi komolyan magát, mint az előd, színes, szagos, látványos. Száguldozhatunk New York befagyott folyóinak felszínén, kínai dzsungelben, vagy éppen Norvégiában. Beígért négy fős co-op húzhatja mosolyra a szájakat, valamint hogy két olyan kedvelt színész adja a hangját a játékhoz, mint a Naughty Dog kalandokból jól ismert Troy Baker és Nolan North. 4k és 60 FPS, vagy pedig 120 FPS kisebb felbontáson szerepel még az ígéretek között.

A Scorn GamePassba is jön majd, s amíg meg nem mozdultak a szereplők, valamiféle Alien játéknak gondolhattuk. A kicsit cartoonos figurák azonban így is valami kőkemény horror cuccot sejtetnek. Egy kis szerb stúdió, az Ebb Software munkája.

A Chorvs 2021-ben érkezik majd és valamiféle űrhajós shooter lesz, egy igen karakteres (és mérges) női főhőssel. A német Fishlabs az elmúlt 15 esztendőben főleg mobiljátékokkal és átiratokkal foglalkozott, például nekik köszönhetjük a harmadik Saints Row Switch portját.

A Vampire: The Masquerade–Bloodlines 2-t már korábban megismerhettük, most egy sanzonra megkomponált render trailerrel próbált meg elcsábítani minket a Paradox Interactive.

Egy 1930-as években játszódó kaland, puzzle keverék a Call of the Sea, stílusos grafikával, melyben egy hölgy az elveszett férje után kutat. Igazi indie játék, indie fejlesztővel (Out of the Blue) és indie kiadóval (Raw Fury).

A The Ascent egy cyberpunk RPG, de kicsit elvontabb vonalon és nem FPS-ként, mint a Cyberpunk 2077, hanem izometrikus nézetből. Coop is lesz benne, a svéd Neon Giant a Curve Digital gondozásában adja majd ki.

A The Medium egyik különlegessége, hogy lengyel Blooper Teamtől jön (Blair WitchObserver), a másik hogy a horror játékukhoz megnyerték zeneszerzőnek Akira Yamaokát, aki a Silent Hill epizódok komponálásáról lehet ismerős. A játék a kilencvenes évek, szocialista rezsimtől már felszabadult Karakkójában játszódik, de a főszereplőnő különleges képességei okán a szellemvilágba is bejáratos, ami a trailert elnézve igencsak megadja az alaphangot.

Nem sok derült ki a Scarlet Nexusról, de a Bandai Namco egy igen sajátos és furcsamód vonzó, anime világot tár elénk. A hangsúly mi máson is lehetne, mint az akción és a közelharcon.

A Second Extinction egy háromfős coop shooter, az Avalanche Studios egyik fejlesztőcsapatától, a Systemic Reactiontől. Akárhogy csűrjük, csavarjuk a játék legnagyobb erénye, hogy dinoszauruszok ellen csatázhatunk, hatalmas robbanások közepette.

A Yakuza: Like a Dragon már megjelent, legalábbis japánban, PS4-re. Év végén érkezik Európába, de már az Xbox család gépeire is. Az új, RPG fókuszú rész tartalmaz szinte minden olyan elemet, ami a sorozatot közkedvelté tette.

A showt az Assassin’s Creed: Valhalla új, gameplaynek nevezett, de azt nem (csak hangulatot) tartalmazó trailere zárta. A játék múlt héten lett bejelentve, ezúttal a vikingek közé ugorhatunk be, akik a korabeli Angliát ostromolják. Brutális, sötét világot ígérnek a készítők, ahol kétes szövetségeket kell majd kötnünk és fontos döntéseket kell majd meghoznunk a boldogulásunk érdekében.

Az egész show a Smart Delivery jegyében telt, ami azt jelenti hogy ha egy játékot megveszünk Xbox One-ra, akkor azt Xbox Series X-en is automatikusan megkapjuk majd, amikor a next-gen verzió debütál. A bemutatott címek közül a következők támogatják már biztosan:

  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Call of the Sea
  • Chorus
  • Scarlet Nexus
  • Second Extinction
  • The Ascent
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
  • Yakuza: Like a Dragon

Végezetül álljon itt egy rövid, összevágott klip a bemutatott anyagokból. A két perces montázs megmutatja röviden az összes látott játékot, de a teljes adás is visszanézhető, kommentárokkal együtt erre.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.