Főoldal Filmek Megmutatták Quaritch ezredes avatarját az Avatar: A víz útja legújabb fotóján
Filmek

Megmutatták Quaritch ezredes avatarját az Avatar: A víz útja legújabb fotóján

A szerdai nagy előzetes előtt kaptunk még egy friss fotót a visszatérő Quaritch ezredesről.

397
Avatar
Forrás: 20th Century Studios

Több mint egy évtizednyi várakozást követően bő másfél hónap múlva végre bemutatják az Avatar várva várt első folytatását. Sokaknak valószínűleg nem mondtunk újat, mivel James Cameron az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy négy folytatást is írt a 2009-es blockbusternek. Ebből az első idén karácsonykor fogják bemutatni, amiből egy előzetest már kaptunk az év elején, holnap pedig berobban a második hozzá.

A rendező begyújtotta a rakétákat, már ami a marketingre vonatkozik. Az elmúlt napokban több interjút is adott, amiből megtudtuk, hogy ki milyen sokáig bírta levegővétel nélkül a víz alatt, vagy éppen arról hullt le a lepel, hogy milyen hosszú lesz a film. A szereplők tekintetében nagy meglepetéssel nem kell számolni, merthogy gyakorlatilag az első főszereplői egytől-egyig visszatérnek, beleértve a főgonoszt is. Bár az első film végén úgy tűnt, hogy Stephen Lang karaktere meghalt, de valahogy mégis életben maradt Miles Quaritch ezredes.

Az Avatar: A víz útja legújabb fotóját a Fandago osztotta meg. Pandora csodálatos dzsungeljét vehetjük szemügyre, ami az első rész egyik központi helyszíne volt. Mind a növény-, mind az állatvilág lélegzetelállító látványt nyújtott a közönségnek, amikor a film kijött. Cameron nem győzte hangsúlyozni, hogy szintet kell lépni, valami egészen újat kell mutatni a második részre, hogy decemberben ismét elkápráztassák a nézőket a látványvilággal.

Chris Killian tulajdonképpen Stephen Langgal beszélgetett a folytatásról. A színész a ComicBooknak elmondta, hogy A víz útja egy “gyönyörű” utazás, amely ugyanúgy el fogja gyönyörködtetni a rajongókat, mint annak idején az Avatar. A filmben ezúttal Miles Quaritchot alakítja, és már rengeteget látott a végleges vágásból, decemberben pedig kiderül, hogy Cameron mit főzött ki ezúttal a rajongóknak.

Rengeteget láttam az Avatar 2-ből. Elképesztő. Ez nem kérdés. Úgy értem, még sosem láttam ehhez foghatót, pedig láttam az Avatart. Eléggé ott van a szeren, gyönyörű. Eltekintve attól a ténytől, hogy abszolút gyönyörű látvány, meg minden ilyesmi, ez egyfajta humánus film. Tele van szívvel, érzelemmel és szenvedéllyel, hogy szerintem nagyon-nagyon széles körben fog tetszeni.

Stephan Lang

Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt. A kitermelés és a kolóniák terjeszkedése veszélyezteti a na’vikat, a holdon őshonos humanoid lények törzsét. Egy tengerészgyalogos avatarján keresztül beépül a na’vik törzsébe, s így próbálja rávenni őket, hogy hagyják el otthonaikat, különben a katonák lemészárolják őket. Időközben azonban kiismeri a lényeket, s beleszeret a törzs egyik tagjába.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja december 16-án érkezik a mozikba világszerte.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.