Főoldal Filmek Brutálisan hosszú lesz az Avatar: A víz útja
Filmek

Brutálisan hosszú lesz az Avatar: A víz útja

Megnyugodhatnak a rajongók, jó hosszú lesz az Avatar folytatása.

447
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron szereti elnyújtani a játékidőt, és a közelgő Avatar folytatása most megerősítést nyert, hogy nem lesz ez máshogy az Avatar közelgő folytatásával sem. A rendező korábban már pedzegette, hogy nem kétórás filmre fogják vágni a második részt, de bő egy hónappal a premier előtt csak most árulta el, milyen hosszú lesz a film.

Lehet, hogy érdemes átgondolni az üdítő nagyságát, mielőtt helyet foglalsz az Avatar: A víz útja című filmre idén decemberben, mert James Cameron közelgő folytatása nagyon hosszú lesz. A The Hollywood Reporter megerősítve a tegnap este felröppent pletykát, hogy a várva várt folytatás 3 óra 10 perces lesz (a stáblistával együtt), szóval mindenképpen menjük el a mosdóba a vetítés kezdete előtt.

Bár a 20th Century Studios vagy a Lightstorm Entertainment még nem erősítette meg hivatalosan, hogy a film játékideje pontos-e, de ez egybevág Cameron korábbi, idén tett kijelentéseivel. “Nem akarom, hogy bárki is nyafogjon a hossz miatt, amikor nyolc órán át ül és nézi a tévét” – mondta az Empire magazinnak adott exkluzív interjújában. “A kritikáknak ezen részét szinte már megírhatom. ‘A gyötrelmesen hosszú, háromórás film…’ Tartsatok már egy átkozott szünetet. Végignéztem, ahogy a gyerekeim leülnek és öt egyórás epizódot egymás után végignéznek. Itt a nagy társadalmi paradigmaváltás, aminek meg kell történnie: nem baj, ha felállunk és elmegyünk pisilni.”

Az Avatar: A víz útja Cameron egyik leghosszabb mozifilmje lesz, közvetlenül a Titanic 3 óra 14 perces moziváltozata után. Sokan úgy tudják, hogy az első rész is ilyen hosszú volt, ám az tévhit, hogy Cameron eredeti, 2009-es blockbustere háromórás volt, valójában csak 2 óra 41 perces. A rendező másik kasszasikere, a Titanic is túllépte a 3 órát, akárcsak a Marvel Studios Bosszúállók: Végjáték című filmje. És hogy volt a közös ezekben a filmekben? Mindegyik eszméletlen nagyot robbant a kasszáknál, s nem nincs azt hinni, hogy másképpen alakul decemberben.

A The New York Timesnak adott interjújában Cameron elárulta, hogy akkoriban a 20th Century Fox vezetői egy kulcsfontosságú jelenet kivágásával akarták lerövidíteni a játékidőt, de ő nem volt hajlandó rá.

Azt hiszem, akkoriban úgy éreztem, hogy bizonyos dolgok miatt ütköztek a nézeteink. A stúdió például úgy érezte, hogy a filmnek rövidebbnek kellene lennie, és hogy túl sokat repkedtek az ikránok. Nos, kiderült, hogy a mi exit pollingunk és adatgyűjtésünk alapján a közönség ezt szerette a legjobban. És ez volt az a hely, ahol húztam egy vonalat a homokba, és azt mondtam: “Tudjátok mit? Megcsináltam a Titanicot. Ez az épület, amiben most találkozunk, ez az új félmilliárd dolláros komplexum a telketeken? A ‘Titanic’ bevételéből épült meg, úgyhogy én csinálhatom ezt.

James Cameron

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja december 16-án érkezik a mozikba világszerte.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...