Főoldal Filmek Zoë Saldaña majdnem öt percig tartotta vissza lélegzetét az Avatar: A víz útja víz alatti jeleneteinek forgatásán
Filmek

Zoë Saldaña majdnem öt percig tartotta vissza lélegzetét az Avatar: A víz útja víz alatti jeleneteinek forgatásán

A maximumot hozták ki magukból a színészek az Avatar: A víz útja forgatásán.

389
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: A víz útja kevesebb mint két hónap múlva érkezik a mozikba. James Cameron 2009-es megasikerének folytatásának promóciója közben Zoe Saldaña arról mesélt, hogy a forgatás alatt milyen elképesztő személyes rekordot állított fel, amikor visszatartotta lélegzetét. Ahogy a cím is sugallja, az új részben kiemelt szerepet kap a víz, és ez azt jelentette, hogy a színészeknek intenzív edzésen vettek részt, hogy bizonyos jelenetek forgatásakor visszatartsák a lélegzetüket.

Még messze a bemutató, de már népszerűsítik a folytatást. A The New York Times interjúvolta meg James Cameron rendezőt, akihez a film sztárjai is csatlakoztak. A beszélgetés alatt szóba kerültek a víz alatti jelenetek is. Az interjú során Saldaña elárulta, hogy 5 percig sikerült visszatartania a lélegzetét, s mindezt úgy, hogy közben motion-cap ruhával merült le egy vízzel megtöltött medencébe. Bár Saldaña egyéni rekordot állított fel, de James Cameron állítása szerint valaki a stábból még nála is többet töltött a víz alatt egy lélegzetvétellel. Sigourney Weaver hat és fél percig bírta levegővétel nélkül.

Természetesen kevés olyan dolog van, amit James Cameron ne feszített volna a végsőkig az Avatar folytatásának forgatása során, és ez azt jelentette, hogy a színészeknek is meg kellett feszíteniük a húrt, hogy a vízben és a vízen kívül is a legjobb teljesítményt hozzák.

Az Avatar: A víz útja több mint 13 évvel azután kerül bemutatásra a mozikban, hogy James Cameron bemutatta volna az első részt, és minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett az Avatar. Bár az első előrejelzések szerint az Avatar 2. kasszát robbant majd, köszönhetően a karácsonyi időszaknak, és a nagy várakozásnak, azonban a bevételi mutatók elmaradhatnak az első résztől.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események