Főoldal Filmek Megkapta az engedélyt a Batman 2. része, és Mattson Tomlin társszerzőként csatlakozott
Filmek

Megkapta az engedélyt a Batman 2. része, és Mattson Tomlin társszerzőként csatlakozott

Jó hír, hogy biztonságban van a Batman-univerzum.

475
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Bár a Warner Bros. áprilisban bejelentette a Batman második részét, néhány napja olyan hírről olvashattunk, hogy a Warner Bros. Discovery még nem adott zöld lámpát a projektnek. Sokan aggódtak, hogy a stúdió elkaszálhatja a projektet, de végre egy pozitív hírt kaptunk Matt Reeves folytatásáról. A tárgyalások sikeresen zárultak, Reeves aláírt a folytatásra, s mint megtudtuk, Mattson Tomlin is csatlakozott hozzá, közösen fogják megírni a második rész forgatókönyvét.

A Deadline értesülései szerint Matt Reeves, a Batman rendezője aláírt egy megállapodást a Warner Bros. filmes céggel, szóval a direktor hosszú évekre elkötelezte magát a stúdióval a jövőben. Ennek értelmében nemcsak a Batman folytatása készül el, hanem több másik projekt is, amire korábban már utalt a rendező. Reeves mai nyilatkozatában otthonának nevezte a stúdiót.

Egy álom, hogy ez a legendás stúdió az otthonom lehet. Nagyon izgatott vagyok, hogy Mike [De Luca], Pam [Abdy], Channing [Dungey] és a csapatainkkal dolgozhatok együtt, hogy magával ragadó történeteket készítsünk a nagy és a kis képernyőre, amelyekért igazán rajongok.

Matt Reeves

A portál azt is megerősíti, hogy a megállapodás részeként Reeves jelenleg a Batman folytatását írja a Project Power írójával, Mattson Tomlinnal közösen. Valójában már az első filmen is dolgozott Tomlin, bár nem kapott kreditet a munkájáért. Reeves jelenleg több közelgő DC-projekten is dolgozik, ezek között szerepel Colin Farrell főszereplésével egy sorozat Pingvinról, valamint egy Arkham Asylumban játszódó másik sorozat.

Fontos megjegyezni, hogy a mostani üzlet a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav felügyelete alatt született, és bár törölték a Batgirlt, a jelek szerint biztonságban van a Batman-franchise. Luca azt mondta a bejelentés után, hogy “Matt megtartása és egy olyan otthon megteremtése, ahol több projektet is csinálhat a Batman-univerzumban, illetve eredeti filmeket is, és ez nagyon fontos volt számunkra”. Dungey hozzátette még, hogy “Alig várjuk, hogy folytathassuk a partnerséget a csodálatos 6th & Idaho csapatával, és a Pingvin című készülő sorozatunkkal bővítjük ezt a világot, amelyet Matt oly művészien megteremtett a Batman-filmmel.”

Arról nem esett szó, hogy mikor kerülhet mozikba a Batman 2. része, mivel azonban Reeves még csak most kezdett el dolgozni a folytatás forgatókönyvén, jó eséllyel 2025 előtt nem fogjuk látni a filmet. Optimista becslésnek tűnhet, de nem elképzelhetetlen, hogy a filmet még 2024-ben bemutatják.

Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.