Főoldal Játékok PC Megjelent a Stargate: Timekeepers játék
PC

Megjelent a Stargate: Timekeepers játék

Hosszú idő után végre teljesértékű Csillagkapu videójáték érkezett.

544
Stargate: Timekeepers
Forrás: GOG.com

Január 23-án végre megjelent a várva várt Stargate: Timekeepers című videójáték. A nagy sikerű Csillagkapu sorozathoz kapcsolódó játékra sok-sok éve vártak rajongók. Megannyi törölt játék és megszűnt online multiplayer után most egy valós idejű stratégiai cím érkezett, amelynek története remekül illeszkedik a közkedvelt TV sorozat cselekményébe.

Akik a 90-es években és a 2000-es években követték a Csillagkapu című sorozatot, azoknak ez egy nagyon jó játék lehet. A Roland Emmerich klasszikus sci-fi moziján alapuló TV sorozat tíz évadot élt meg, amelynek nagyszabású történetét két filmmel zárták le és további két spin-off sorozatot is kapott Csillagkapu: Atlantisz és Csillagkapu: Univerzum címmel. Utóbbi 2011-es megszűnésével a franchise parkolópályára került, azonban a gyártó MGM-et felvásárolta az Amazon és már tervben van új film és sorozat is. Annak idején próbálkoztak adaptálni videójátékra is Stargate SG-1: Alliance címmel, amely belső nézetes taktikai shooter lett volna, de ezt a játékot még a fejlesztés közben törölték. Utána csak kisebb online MMO-k és mobilos címek jöttek, de többségük feledhető volt. Az utolsó Csillagkapu játék a 2013-as Stargate SG-1: Unleashed mobiljáték volt, tehát bő tíz éve nem érkezett videójáték ide.

Most viszont végre egy fiatal, indie fejlesztő felkarolta az űrutazó sci-fit és egy nagyon ígéretes valós idejű taktikai stratégiai címet készített belőle. A játékon a lengyel CreativeForge Games és a brit Slitherine Software csapata dolgozott, utóbbi felelt a kiadásért is. Az RTS műfajból adódóan a játék kizárólag PC-re készült, egyelőre nem tudni, hogy konzolokra is kiadnák. A játék története egy teljesen új CSK osztagot vezet be az Csillagkapu univerzumban, melynek vezetője Eva McCain parancsnok. A kampány 14 küldetésből áll és a Csillagkapu 7. évadának epikus fináléjába kapcsolódik, ahol az emberek hatalmas csatát vívtak Anubisz seregeivel az Antarktisz felett. McCain osztaga támogatta a CSK-1 küldetését és az Ősök által hátrahagyott fegyvert kellett megtalálniuk.

A történet során harcba szállhatunk Kull harcosokkal, jaffákkal és Moloc-kal is. A csapatot az Egyesült Államok Légierőjének elit katonái, tudósai, egy lázadó jaffa nő és egy Unas alkotják, akik együtt szállnak szembe a betolakodó, idegen Goa’uldokkal. A csapat mindegyik tagjának egyéni képességei és fegyverei vannak, mindegyiküket irányíthatjuk, így nagyon fontos lesz a csapatdinamika, a lopakodás és a taktikázás is. A játék kampánya (Season 1) két részletben jelenik meg, első fele most vált elérhetővé január 23-án, a másik fele később érkezik 2024 folyamán. A Stargate: Timekeepers első szezonja most megvásárolható PC-n 29,99 euróért Steamen, GOG-on és Epic Games Store-on is. A Csillagkapu rajongóknak szinte kötelező, de a stratégiai műfaj kedvelőinek is ajánljuk.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...