Főoldal Filmek Még jobban fáj a szívünk Colin Trevorrow Star Wars: Duel of the Fates című filmje után a forgatókönyv kiszivárgott részletei miatt
Filmek

Még jobban fáj a szívünk Colin Trevorrow Star Wars: Duel of the Fates című filmje után a forgatókönyv kiszivárgott részletei miatt

Újabb részletek szivárogtak ki Colin Trevorrow Star Wars történetéről

370
Star Wars: Duel of the Fates

Az utóbbi időben ismét sok szó esett Colin Trevorrow elkaszált Star Wars: IX. rész változatáról. 2020 év elején több koncepciós kép is kiszivárgott, és nagy vonalakban össze lehetett tenni a képet, hogy miről szólt volna a legendás Skywalker történet befejezése. A teljes sztorit valószínűleg soha nem tudjuk meg, azonban néhány napja újabb részletek szivárogtak ki a rendező filmjéről.

A Star Wars: Skywalker kora többnyire csalódást okozott a messzi-messzi galaxis rajongóinak, és nem nehéz kitalálni, hogy miért. Rian Johnson néhány megosztóbb kreatív döntése után kármentésbe kezdett a Lucasfilm, a 2019-es film megpróbált mindenkit boldoggá tenni, de a dolgok a visszájára fordultak. Túl sok mindent zsúfoltak a történetbe, és próbáltak megfelelni a fan service effektnek. Mielőtt azonban J.J. Abrams visszatért volna, a Jurassic World rendezőjét, Colin Trevorrow-t bízták meg a történet befejezésével.

Az ő befejező része merőben más lett volna; nem szerepelt benne Palpatine császár, nem volt megváltás Ben Solo számára, és egészen másként derült volna fény Rey szüleire is. Bár Trevorrow forgatókönyve soha nem került ki teljes egészében, de a ComicBookMovie alaposan összegyűjtötte a részleteket, s egy nagy cikkben összefoglalta azokat.

A film a Star Wars: Duel of the Fates címet kapta, ami arra ikonikus filmzenére utalás, ami Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jin és Darth Maul csatája alatt szólt a Star Wars I. rész – Baljós árnyak előzménytrilógia első részében. Ami pedig a nyitószövegre vonatkozik, abban a következő sorok is helyet kaptak volna:

Az ELSŐ REND vasökle a galaxis legtávolabbi részeire is kiterjedt. Csak néhány elszórt bolygó maradt szabadon. Az árulást halállal büntetik.

KYLO REN a legfőbb vezető, aki elszántan megfojtja a növekvő zavargásokat, elhallgattatott minden kommunikációt a szomszédos rendszerek között.

LEIA ORGANA TÁBORNOK vezetésével az Ellenállás titkos küldetést tervezett, hogy megakadályozza a megsemmisülésüket és utat törjön a szabadság felé…

Az akció a Kuat Hajógyárban vezetett volna, ahol Rose Tico és BB-8 megpróbáltak beszivárogni az Első Rend egyik hajógyárába, hogy az Ellenállás nevében újabb csapást mérjenek. A küldetés során Finn és Poe is jelen voltak, és a tervük szerint el kellett volna pusztítaniuk azt az energiaforrást, ami felelős volt a nyersanyagszállításért a Hold orbitális gyűrűjéből. Sajnos a dolgok rosszul sülnek el, és az Első Rendnek sikerül megfékeznie a robbanást. Egy Vaughn admirális nevű karakter “szánalmasnak” minősíti az Ellenállás taktikáját, de a helyzet hamarosan a javukra fordul.

Akárcsak a Star Wars: Skywalker kora végén, Rey új fegyvert kovácsolt volna magának, aminek már a filmben is hasznát vette volna. Tusken Rablónak álcázva magát Rey felfedi új fegyverét, egy kétpengés fénykardot, amely a botjának és Luke Skywalker (Az utolsó Jedikben elpusztított) fénykardjának megmaradt részének hibridje.

Egy másik jelenetben a csata hevében hőseinknek sikerül elmenekülniük egy csillagrombolóval! Ekkor érkezik meg a Knife 9, a Ren lovagjait szállító hajó. Ahelyett, hogy mellékvágányra kerültek volna a Ren lovagjai a filmben, erejük minden bedobásával próbálták volna megfékezni az Ellenállást. Sőt, az egyikük még az admirálist is megölte volta, amiért az kudarcot vallott.

Ahogy már annyi szó esett, a filmben visszatértünk volna a franchise ikonikus helyszínére: Coruscantra. Az egykor nyüzsgő város most egészen más képet mutat, mivel a bolygó az Első Rend fellegvára lett az új rend felemelkedése után. Hux tábornok most már Hux kancellár, és az árulót, aki segített az Ellenállásnak ellopni azt a csillagrombolót, kivégeztetik. Ezután találkozik az Első Rend többi tagjával és különböző idegen hadurakkal, akik tisztában vannak azzal, hogy egy “utolsó Jedi” milyen nagy gondot okoz a galaxisban. A tanács azt követeli, hogy ismerjék meg Kylo Ren Legfelsőbb Vezér tartózkodási helyét, de Hux csak annyit tud mondani, hogy valami nagy hatalommal bíró dolog után kutat, ami segíthet nekik a végső diadalban. Bármennyire meglepő, Phasma kapitány nem halt meg a VIII. részben, mert a film egy pontján még ő is visszatért volna – feltehetően nem csak vendégszerepre ugrott volna be.

Kylo Ren legutóbbi találkozásunk megváltozott, borostát visel és kicsit megviseltebbnek néz ki. A Mustafaron tartózkodik (leszámítva egy droidot, aki állítólag Darth Maulhoz hasonlít kinézetre), és nagybátyja, Luke Skywalker Erőszelleme kísérti. Folyvást arról vitáznak, hogy Ren útja nem vezet máshoz, mint egy üres sírhoz, de a Legfőbb vezér megfogadja, hogy minden Jedinél erősebb lesz. Ekkor talál egy Sith Holokront, amely Palpatine császár üzenetét tárja fel. Az üzenetet Darth Vadernek címezte az Uralkodó, arra az esetre, ha Luke megölné őt. Megtudjuk, hogy Vadernek el kellett volna vinnie Luke-ot Tor Valumhoz, egy Sith mesterhez, Darth Plagueis tanítójához. Miután azonban a Holokron letapogatja Kylo-t, és rájön, hogy ő nem Vader, vörös villámokat bocsát ki, és felrobban, megégetve Ren arcát.

Rey még mindig meg akarja menteni Kylo Ren-t. Visszatérve az Ellenállás bázisára, mindenki megdöbbenve látja, hogy egy csillagromboló landol a bolygón, és van egy vicces pillanat, amikor Rey egy jedi elmetrükköt alkalmaz a még a fedélzeten lévő tiszteken. Finnel bevallja barátjának, hogy nem biztos benne, hogy megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy Jedi legyen, főleg, hogy emberek ilyen nagy elvárásokat támaszt vele szemben. A beszélgetés Kylo Renre terelődik, és a lány nem tudja megmagyarázni ezt a különös kapcsolatot, ami közte és Ren között van, és rémálmai vannak. Finn szerint Reynek ki kell zárnia Rent, mivel nem tudja megváltoztatni, bár Rey emlékezteti barátját arról, hogy ő a legjobb bizonyíték arra, hogy sosem késő más emberré válni – utalva itt arra, hogy az Első Rend egykori rohamosztagosa az Ellenálláshoz átállt.

Az Ellenállás terve az, hogy a csillagromboló segíthet javukra fordítják a helyzetet, és megnyerik a csatát. A csillaghajó ugyan sérült, még mindig nagy rombolóerővel bír, és ezt szeretnék kihasználni, és csak egy hadseregre van szükségük. Rey eközben tanulmányozta az Ahch-To-ról származó Jedi szövegeket, és felfedezi, hogy a Coruscant-i Jedi-templom alatt van egy kommunikációs rendszer, az úgynevezett Erőjelző, amivel el lehet érni a szövetségeseket szerte a galaxisban. A bökkenő csak az, hogy a technológia megelőzi még a Birodalom rendszerét is…

Star Wars: Duel of the Fates

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.