Főoldal Filmek Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér a Star Wars: Episode IX részben
Filmek

Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér a Star Wars: Episode IX részben

A Lucasfilm megerősítette, hogy Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér a Star Wars: Episode IX részben, melynek forgatását augusztus 1-jén kezdik.

747
Star Wars: Episode IX

A Lucasfilm megerősítette, hogy Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér a Star Wars: Episode IX részben, melynek forgatását augusztus 1-jén kezdik.

A Skywalker-saga kilencedik rész forgatását jövő héten, augusztus 1-jén kezdik meg az angliai Pinewood stúdióban. A stúdió ezzel egy időben azt is megerősítette, hogy Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo és Billie Lourd színészek mellett Mark Hamill is visszatér a kilencedik részben. Újonnan érkező színészei is lesznek J.J. Abrams rendező második Star Wars-filmjének, hiszen Naomi Ackie és Richard E. Grant mellett visszatér a franchise másik veterán szereplője, Lando Calrissian Billy Dee Williams alakításában. De talán a legnagyobb meglepetést Carrie Fisher visszatérése jelenteti, de a rendező és Chris Terrio megerősítették a Lucasfilm korábbi nyilatkozatát, miszerint nem keresnek új színésznőt a szerepre, de még csak számítógépes-effekteket sem használnak fel, hogy Leia tábornok szerepeljen a kilencedik részben. A megoldás ennél jóval egyszerűbb: Az ébredő Erő fel nem használt jeleneteit fogják most elővenni.

Kétségbeesetten szerettük Carrie Fisher színésznőt. Megtalálni az igazi és őszinte befejezést a Skywalker család utolsó darabjához, anélkül, hogy köztünk lenne. Soha nem fogjuk új színésznőre bízni a szerepet, vagy számítógépes-effekteket felhasználni. A lánya, Billie támogatásával és áldásával találtunk módot arra, hogy tiszteletben tartsuk Carrie örökségét és szerepét az Episode IX-ben. Eddig nem látott és fel nem használt jelenetek fogunk használni, amelyek Az ébredő Erő forgatásán készültek.

Egyelőre nem tiszta, hogy milyen jelenetekről beszél Abrams, és hogy fogják azokat egyesíteni a kilencedik résszel, miközben többen is azon az állásponton vannak, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik utómunkái során kellett volna méltó búcsút vennünk a karaktertől. De a stúdió döntését is megértjük, hogy miért nem azt az utat választották, hiszen akkor Leia és Luke nem találkozott volna filmben, ami az egyik legmeghatóbb jelenete volt a nyolcadik résznek.

Colin Trevorrow kirúgását követően J.J. Abrams a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője visszatér, hogy lezárja a történetet Rey és Kylo Ren között. A film forgatókönyvét Abrams közösen alkotta meg az Oscar-díjas Chris Terrio íróval, a produceri feladatok élén pedig ki más állhatna, mint Kathleen Kennedy.

A Star Wars: Episode IX bemutatóját 2019. december 20-ára jegyezték be.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...

Star Wars: Az ébredő Erő
Filmek

Daisy Ridley felidézte, hogy J.J. Abrams milyen tanáccsal látta el a Star Wars forgatása alatt

Daisy Ridley több nehézséggel is küzdött a Star Wars forgatása során.