Főoldal Filmek Mark Hamill elárulta, hogy miért is volt szükség utóforgatásokra az Egy új remény esetében
Filmek

Mark Hamill elárulta, hogy miért is volt szükség utóforgatásokra az Egy új remény esetében

A Birodalom visszavág 40 éves évfordulója okán sok hasonló kérdésre kellett válaszolnia a legendás színésznek.

442
Luke Skywalker

A Star Wars-család idén egy kerek évfordulót ünnepelhet, hiszen pontosan 40 évvel ezelőtt mutatták be az eredeti trilógia második darabját, A birodalom visszavágot. Ezen alkotás olyan szempontból mindenképpen szinte unikális a filmtörténetben, hogy az általános közvélekedés egyenesen jobbnak, minőségibbnek tartja, mint elődjét. Számos jelenet mára kitörölhetetlenül beleégett a kollektív emlékezetünkbe, a filmvégi csavart pedig valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Egy ilyen évforduló kapcsán természetesen több alkalommal keresték meg az eredeti trilógia sztárjait, akik szerencsére készségesen válaszolták a kérdésekre. Mark Hamill például azt is elárulta, hogy miért volt szükség útóforgatásokra az Egy új remény esetében. Korábban ezzel kapcsolatban terjengett egy közkeletű elmélet, mely szerint Hamill egy kulcsjelenetben elrontotta karakterének családnevét. A színész azonban most tisztázta a félreértéseket.

Azért kellett újra megcsinálnunk a jelenetet, mert akkor még más volt a karaktereink neve. Nem mi, színészek bakiztunk, egész egyszerűen akkor még Starkillerként hivatkozott a szkript a karaktereinkre.

Mark Hamill

Eredetileg egyébiránt valóban ez a családnév szerepelt a tervek között, ám George Lucas később úgy gondolta, hogy egy hősnek nem lehet ennyire “erőszakos” neve. A rendező a Skywalkert jóval reménytelibbnek tartotta. Persze ezen kívül is akadtak utóforgatások, ezeknek főleg Lucas maximalizmusa volt az oka, a rendezőről ugyanis tudott, hogy szeret még a forgatások után is csiszolni a részleteken.

Szerző

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események