Porg

Már neve is van annak a porgnak, ami a Millennium Falcon pilótafülkéjében potyázott

Egy kérdéssel máris kevesebb, mert megtudtuk, hogy hívják Az utolsó Jedikből azt a porgot, ami a Millennium Falcon pilótafülkéjéből potyautasként szemlélte végig az eseményeket.

Egy kérdéssel máris kevesebb, mert megtudtuk, hogy hívják Az utolsó Jedikből azt a porgot, ami a Millennium Falcon pilótafülkéjéből potyautasként szemlélte végig az eseményeket.

A Star Wars: Az utolsó Jedik mutatta be a franchise új, kis tollas állatkáit, a porgokat, amik már akkor belopták magukat a szívünkbe, mikor az előzetesekben megláttuk az egyik állatot a Millennium Falcon pilótafülkéjében Rey és Chewbacca társaságában. A Lucasfilm egészen eddig a pillanatig nem adott nevet a porgnak, csak a Hős Porg néven hivatkoztak rá.

Egy rejtéllyel azonban kevesebb, mert hivatalosan is megnevezték az Ellenállás porgját. Az utolsó Jedik és a Skywalker kora között eltelt időről megjelent egy háromrészes képregény sorozat is a Ghosts of Kashyyk címen, ami Chewbacca és a Hős Porg közös kalandját mutatja be, miközben megmentik a vukik otthonát. A Star Wars: Adventures #27 számban megnyerték a csatát, amivel a porg kiérdemelte, hogy a kánon része legyen, és végre kiérdemelje a Terbus nevet.

Star-Wars-Porg-Name-Terbus

A lelkes Star Wars rajongók mindeddig nem kaptak választ a kérdésre, hogy Rian Johnson elnevezte-e a potyautast Az utolsó Jedikben, vagy még névadásra vár a porg. Mint kiderült a napokban, a kis állatnak egészen különös háttértörténete van, ugyanis a VIII. rész bemutatója után Rian Johnson egy livestream rajongói találkozón vett részt, ahol az egyik rajongó feltette az író-rendezőnek a kérdést, hogy hívják azt a porgot, ami együtt utazott Reyjel és Chewieval. Johnson a kérdésre kérdéssel felelt, hogy „Szerinted mi a neve?”, mire a rajongó annyit felelt: „Talán Terbus?”. A rendező a kamerába nézett, és egy üzenetet küldött a Lucasfilm Story Group oszlopos emberének, Pablo Hidalgónak:

Hónapokkal a film bemutatója után, tehát a Hős Porg neve hivatalosan is Terbus lett, miután John Barber és Derek Charm a Star Wars Adventures sorozat írói így hivatkoztak rá, ezzel pedig rácáfoltak azokra a rajongókra, akik okos markeginthúzást láttak a dolog mögött, hogy ezzel a Disney majd még több játékszert tud értékesíteni. Nyilván, ez is szerepet játszott a történetben, de legalább értelmet is kaptak a porgok, amiért csatlakoztak a messzi-messzi galaxishoz.

Total
1
Shares
Previous Article

Gameplay részlet érkezett a Blacksad: Under the Skinből

Next Article
Tom Holland Pókember

A Pókember-balhé után a Disney és a Sony Pictures vezetői meghallották a rajongók sikolyát

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!