Wide Screen
Image default
Filmek

Már a Vasember első részében elárulták volna, hogy ki állítja meg Thanost?

Úgy tűnhet, hogy a Marvelnél már 11 évvel korábban tudták, hogy ki fogja feláldozni magát a Bosszúállók: Végén, ki lesz elég erős, hogy megállítsa Thanost.

Úgy tűnhet, hogy a Marvelnél már 11 évvel korábban tudták, hogy ki fogja feláldozni magát a Bosszúállók: Végén, ki lesz elég erős, hogy megállítsa Thanost.

ABosszúállók: Végjáték bemutatója óta másról sem beszélünk, mint a Marvel Moziverzum elmúlt 11 évéről, Robert Downey Jr. Oscart érő alakításáról és a következő évekről, hogy milyen változtatásokat hozhat a film. De minden 2008-ban Jon Favreau rendező első Vasember-filmjével kezdődött, amikor az addigi zseniből, milliárdosból és playboyból Vasember vált.

A Reddit fórumán jelent meg egy érdekes bejegyzés, amiben az első Vasember egyik jelenetét emelték ki, ami talán már akkor előrevetítette Tony Stark sorsát. Tony Stark és Yinsen nagyban dolgozik a Vasember páncél első prototípusán, amikor Yinsen azt mondta, hogy a szerkezet akár 50 évre elegendő löketet tudna adni Tony szívének, mire Tony csak azt mondja: „Igen, vagy valami nagyot 15 percre.” Vagy valami ennél is nagyobbra, akár 15 másodpercnyire? Az ARC-reaktor jelentette a kulcsot az Őrült Titán ellen?

Or something REALLY big for 15 seconds. It just dawned on me how Tony was able to not only wield the stones but also do so without immediately being incapacitated like the Hulk was. His Arc reactor took the bulk of the energy. from r/marvelstudios

A Bosszúállók: Végtelen háborúban Doctor Strange látta az összes lehetséges kimenetelt, de csak egyben győzhettek. Strange tudta, hogy Tonynak kell feláldoznia magát, mert még Professzor Hulk sem elég erős ahhoz, hogy megállítsa Thanost. Hulk ugyan használta a Végtelen Kövek erejét, de kis híján megölték, így sok rajongóban felmerült egy kérdés, hogy Tony hogyan volt képes használni azokat. A Screen Rant oldal világított rá egy másik érdekes dologra, miszerint a Végjátékban Vasember páncélja is fontos szerepet játszott. Mikor Tony elvette a Végtelen Köveket, akkor a nanotechnológiával készült páncél nem pusztán elnyelte az elemi kristályok erejét, de meg is védte tőle.

Hogy mindez mennyire volt tudatos a Marvel Studios készítőitől, mert már 2008-ban látták, miként fog végződni a finálé, vitatható, de kétségtelen, hogy több alkalommal is igazolták, mennyire megfontoltan kezdték építeni a filmtörténelem valaha volt legnagyobb univerzumát. 

Még több a témában...

A Bosszúállók: Végjáték legédesebb szereplője optimista a visszatéréssel kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Deadpool készítője egy megtépett Mickey egérrel ostorozza a Disneyt, amiért még nem készült el a harmadik rész

Kévés Bence Mihály

Tom Holland melyik karaktert fogja játszani a What If…? animációs Disney+ sorozatban?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat